Besökare idag


onsdag 10 mars 2010

Trött och mer förkyld.......

Tj ba, bönder och borgare....
I kväll är jag för trött (snuvan har också gjort sitt, den kom tillbaka idag) för att orka jiddra på den här sidan, så ni får klara er själva!

Några tips som man kan använda om man vill ha något bra att reta upp sig på under kvällen:
Varför anlitar folk byggare som saknar alla former av referenser på tidigare utförda arbeten.
Varför anlitar man byggföretag (utan att man har frågat bekanta vad det är för firma) på fast pris, när grunden för att räkna ut bindande priser är att lägga på 50% extra på byggkostnaden?
Varför får Pigge ha kvar sina jävla husvagnar i 5 år till med strandnära läge, när gemene man inte får måla om sin egen kåk i en färg som han/hon tycker är fin?
Varför låter man jobbarkompisar komma sjuka till jobbet, när det enda resultatet blir att resten blir smittade?
Varför blir inte kommunen åtalade för allmänfarlig verksamhet när man bygger upp snövallar (höga som berg) i gatukorsningarna?
Varför pumpar man på om fördelarna med Etanolbilar, när dom stjäl odlingsbar mark från redan hungrande människor?
Vad är det som är fel med att kräva att folk som kommer till Sverige ska anpassa sig till vårat samhälle i stället för att vi ska anpassa oss till deras.
Varför är det alltid företagen som är syndare när det blir arbetslöshet?
Varför pratar man bara om skolans skyldigheter, aldrig om elevernas?
Varför skaffar man barn om man inte kan ta hand om dom.

Några saker att grunna på, i morgon skall jag slakta en fönster och dörrtillverkare här på bloggen, det kommer att bli riktigt kul.....


Tills dess kan ni se varför AIK:are krökar så in i bomben, dom har till och med egen Vodka. Ett mycket inovativt grepp när man vill komma i en riktig rysarstämmning inför derbyt. Dom andra chickenlagen dricker bara bira. Så ser man det skattemässigt så måste det vara en fördel för staten (högre skatt på sprit än på öl). Dom är ju också mer miljövänliga om dom går på Etanol...:-)
Det här är ett förbisett faktum, som kanske gör att vi får revidera synen på våra vänner AIK:arna....

Så Mp:s hela miljötänkande är bara en repris på vad VPK gjorde innan grönavågen kom på modet, både Lars Werner och Gudrun Schyman gick ju för fan på Etanol långt innan man började driva fordon med det.....

Politiken är bara tjatig för närvarande så vi lämnar den åt sitt öde för en stund...

Men som sagt så har jag inget att skriva om , så jag skiter i det..

Vi hörs i morgon...
Grumpy...

7 kommentarer:

  1. Kloka frågeställningar! Gav iaf mig nåt att fundera på...

    SvaraRadera
  2. Fick du något att grunna på där så tycker jag att du ska följa upp aftonens svidinlägg..
    Grumpy

    SvaraRadera
  3. Alltså vet inte om du refererar till programemt Fuskbyggarna, men det programmet har jag sett i varje fall. Med utgångspunkt i det kan man ju säga att hantverkare är en samling fuskare och myglare som aldrig vill göra rätt för sig. De fick ju rekommendation av de som sålde huset, hur långt ska man gå?

    Fan blir upprörd bara jag tänker på det, kanske borde förstatliga hela byggbranschen om ni inte kan fixa det här!!

    SvaraRadera
  4. Hoppla Oskar!!!
    Nu fick du till det, jag förstår att du lackade ur på hela handlingsförfarandet av hussäljaren, men nu uppstår frågan om inte vi talar mer om en fusksäljare än fuskbyggare (att dom jävlarna slog sig ihop gjorde inte saken bättre), jävligt socialistiskt tänkt att staten ska ta över byggherrens roll att kolla om byggföretaget har (verksamhetsrätt) F-skattsedel, lite jävla ansvar får man väl ha själv. Eller ska vi låta dom få komma och gråta hos Sverker Olofsson också, så att dom får förklaras helt ansvarslösa....:-)
    Grumpy

    SvaraRadera
  5. Frågan är ju hur långt man ska behöva gå som köpare. Ska man behöva släktforska på varje hantverkare för att se om någon i hans släkt nån gång har fuskat de senaste 700-åren?

    Nu var ju detta bara ett exempel, jag kan tänka mig att man kan göra en riktigt långkörare av detta program, nått som slår Hem till gården typ.

    SvaraRadera
  6. Hela branchen stinker Oskar, tyvärr så är detta fenomen oftast förekommande i storstadsregioner.
    Det verkar som om varje tomte i t.ex. Stockholm som har byggt en veranda kallar sig snickare så skadan kommer nog inte från snickare utan snarare från "självlärda" idioter som inte har utbildning eller behövlig kompetens. Samma lurendrejeri och stora ord förekommer i lika stor utsträckning i mäklarbranchen, men där existerar i alla fall något som heter undersökningsplikt. Kanske kan man i alla fall kräva att "byggmästaren" som man anlitar visar upp sin F-skattsedel. Man låter inte amatörer operera, eller brevbärare laga tänder. Sanera branchen går om man vill, varje person som skall låta bygga hus har en skyldighet att anlita en oberoende kvalitetsansvarig, det ska den lokala byggnadsnänden se till att man införskaffar inför byggstart. Brister det där så brister resten.... Kom ihåg att det är den som köper huset som skall ha bygglovet och inte han som säljer det. Ska folk handla något annat så är man jävligt noga med att kolla utgångsdatum och andra saker, men köper man en bostad för miliontals kronor så handlar man tydligen i blindo.....? Så länge som folk bygger efter principen "billigaste anbudet gäller" så får dom räkna med att det blir byggen á la "Polack", skulden ligger till stor del på byggherren den saken är hely klar.
    Grumpy...

    SvaraRadera
  7. Visst är det så att även de duktia hantverkarna drabbas av att branschen får dåligt rykte pga oseriösa jönsar. Mäklare har ju exempelvis en form av licensiering som man kan bli av med. Det vore ju smidigt om man hade något liknande för snickare med ständig uppföljning. Då måste man aktivt göra för att förtjäna en kvalitetsstämpel. Som det är nu får köparen ofta leta efter fel som begåtts tidigare. Om då snickare ständigt startar nya företag så hamnar ju dessa fel i det gamla företaget och han får en ny fräsch start.

    Kanske finns det redan någon form av licens men då bör man utvidga den och göra den mer känd.

    SvaraRadera