Besökare idag


fredag 19 mars 2010

Debatten om hemlösa.....

Kort seriöst inlägg/frågeställning:
Mp tjatar på om förstahandskontrakt till alla Stockholms hemlösa, om man kollar på försäljare av Situation Stockholm så verkar det stora flertalet vara hemlösa och dessutom missbrukare.....

Hur många fastighetsägare är villiga att upplåta förstahandskontrakt åt missbrukare som knappast har normal dygnsrytm eller fungerar ihop med "vanliga" hyresgäster....

Genomför en enkät till och börja med där frågeställningen är: Skulle du vilja ha en missbrukare som granne...?



Det är nog ganska lätt att sitta med en bostadsrätt på Södermalm och trumma för bostad åt missbrukare när man vet att man inte kommer att behöva konfronteras med lägenhetsbråk, nattligt spring i trapphus och inbrott på vindar och i källarförråd.

Men trovärdigheten hos dom som spelar på empatiinstrumenten är inte särskilt stor...
Personligen skulle jag aldrig vilja bo granne med strulare...

Så här är det, ska man verka seriös när det gäller boendekontrakt så kunde man börja med att hjälpa alla stackare, som försöker leva "rätt" men tvingas hyra i 2:a eller 3:dje hand, för att få någon form av trygghet, för trots allt så bidrar dom till att hålla samhället rullande genom arbete och studier.... Så lägg ner raggandet av empatiröstande och inrikta er på saker som gör livet drägligt för dom som verkligen försöker....

Det här var jävligt seriöst skrivet av:
Grumpy Old Man

5 kommentarer:

  1. Onekligen intressant ämne. Men först vill jag göra några tillägg till ditt inlägg:

    De som säljer Situation stockholm drogtestas löpande, det är ett krav att man är drogfri för att få sälja. De må se ut som missbrukare, men de ska faktiskt vara före detta missbrukare. Sen i sammanhanget är väl ordet strulare bättre än missbrukare. I typ varannan villa i djursholm sitter det nån hemmafru och missbrukar sherry och lugnande.

    Men utan att ha läst MPs förslag om lägenheter till hemlösa så utgår jag från att det inte gäller lägenheter i innerstan. Det är ju ändå så att det är inte omöjligt att få tag på lägenheter utanför tullarna, en bit bort. Men faktum är att alla de som gnäller ut tidningar om 2:a och 3:e handskontrakt vägrar bo någon annanstans än på söder. Varför är det så svårt att tänka sig att bo i exempelvis Huddinge eller liknande?

    De är bortskämda och bort få sig en hurring omgående.

    SvaraRadera
  2. Eftersom jag vet att pundarna som kränger Situation Stockholm fetröker braj och pundar tjack så vill jag påstå att kontrollen på "renhet" inte funkar. Beträffande 2:a och 3:dje handskontrakten så vet jag att många av mina barns polare som vill plugga i Stockholm inte har kunnat göra det av det skälet att det inte går att få bostad ens i ytterområden om man inte vill betala ockerhyra.
    Oavsett debatten så är det dom som skriker högst om hyresrätter åt "strulare", som inte vill ha dom i sitt närområde.
    Och vad avser missbrukande damer i Djursholm så har dom i alla fall haft förstånd till att jöka ihop till ett ekonomiskt oberoende.
    Grumpy.....

    SvaraRadera
  3. Visst är det så att de flesta inte vill ha strulare i sitt närområde, det är ett jävla hyckleri. Men vad ska man göra då? Även om man kan tycka att de får skylla sig själva osv så ligger det väl även i vårat intresse att de kan få stöd för att klara upp sina liv eftersom de ofta kostar samhället mkt mer som uteliggare och tjyyyvar. Och vad jag hört så är en egen bostad ett första steg mot att kunna reda upp sina liv.

    SvaraRadera
  4. Aaaa, eller första steget mot att sabba för andra (grannar), om man tror att man omvänder en jiddrare genom att servera honom/henne via silverfat, då har man ingen aning om hur en "tjackskalle" funkar. Någon stans måste det finnas dokumenterad statistik som visar hur det har gått för dom som har fått försöka.
    Kolla också upp hur det går för "tjuvar" och deras återfallsstatistik.........
    Varma tankar hjälper nog våa empatikänslor och vårat samvete mer än omvänder pundare och tjuvar...
    Grumpy...

    SvaraRadera
  5. vågar man fråga efter bloggarens egen lösning på detta problem? Artbetsläger kanske?

    SvaraRadera