Besökare idag


onsdag 24 mars 2010

Skolors rätt att neka Sverigedemokraterna tillträde till skolan.....?

Nu jävlar har dom skitit i det blå skåpet....

Dagens Nyheter är en dagstidning som har bra koll på mycket, detta publicerades den 19/3 2010 och kan vara värt att läsas. Hela artikeln redovisar jag inte, den som vill läsa mer om detta får förkovra sig själv genom att läsa hela artikeln i DN´s nätutgåva. Dock tar jag upp det som gör mig mest förbannad som vanligt:

Skolor kan säga nej till alla partier när extremister förvandlar skolan till ett slagfält. Att förklara Sverigedemokraterna icke välkomna är däremot både rättsligt och principiellt fel.

Skolan är inte värdeneutral – och ska heller inte vara det. Den har ett uppdrag som vilar på vissa värderingar. Den ska visa alla respekt.
Redan här finns en konflikt med politiska partier som gör skillnad mellan människor och framställer vissa som mindre värda än andra. Men att skolan är en institution som vilar på det demokratiska samhällets principer innebär också att skolan lyder under lagarna.

Till dessa hör inte bara bestämmelsen om att skydda elever mot kränkande behandling. Än tyngre väger grundlagarna.
Regeringsformen slår fast att skolor måste ”beakta allas likhet inför lagen samt iakttaga saklighet och opartiskhet”.

Det gör inte alla skolor. På onsdagskvällen redovisade Aktuellt resultatet av en enkät som skickats ut till närmare 400 gymnasieskolor. Av dessa svarade 50, alltså var åttonde skola, att de tar emot partier men inte Sverigedemokraterna.


Eftersom skolan inte är allmän plats är rektorer i sin fulla rätt att stänga alla partier ute. Det kan bli nödvändigt att välja den vägen om små extremistpartier som Nationaldemokraterna systematiskt utnyttjar möjligheten att komma in i skolan.

Men även om Sverigedemokraterna är sprungna ur samma rasistiska rörelse som Nationaldemokraterna har de slagit in på en annan väg. Alltjämt utgår deras politik från den både torftiga och obehagliga totalförklaringen att det finns ett gott och sant Sverige som förstörs av människor som kommer utifrån.

Men den ohöljda rasismen är borttvättad ur partiets program.

Vad man än tror om motiven bakom Sverigedemokraternas omvandling är det ett faktum att deras företrädare bemödar sig om att uppträda städat. Ingenting talar för att de skulle störa ordningen i så hög grad att detta utgör rättslig grund för att neka dem tillträde till skolor.

Att Sverigedemokraterna redan är företrädda i många kommuner och har god chans att ta sig in i riksdagen vid höstens val talar också mot att skolor som väljer att bjuda in partier till paneldebatter skulle kunna exkludera Sverigedemokraterna. De är redan etablerade som en inte försumbar politisk kraft i vårt samhälle.

När det gäller partiers förfrågningar om att få sätta upp bokbord i skolor är rättsläget entydigt. Tryckfrihetsförordningens förbud mot spridningshinder är så strikt att valet i praktiken står mellan att släppa in alla partier eller inget. Skolor som bjuder in till paneldebatter kan däremot ha rimliga praktiska skäl för att inte ta emot företrädare för alla de riktigt små partier vars väljarstöd mäts i promille.

Att gränsen för det praktiskt hanterliga alltid skulle gå just vid Sverigedemokraterna saknar all trovärdighet. Och att utesluta dem med hänvisning till deras åsikter är direkt lagstridigt.

När sådant inträffar får de gå från ja till alla partier till nej till alla.
Politiska paneldebatter kan ordnas – men bara om Sverigedemokraterna behandlas sakligt och opartiskt. I realiteten innebär det i dag att de måste vara lika välkomna som andra partier.
DN 19/3 2010

Man må tycka vad fan man vill om Sverige Demokraterna men man har fan i mig ingen laglig rätt att utesluta dom ur aktiviteter som avser presentationer av politiska partier, om skolan man går i tillåter att partierna får tid att redovisa sin ståndpunkt på skoltid och man inte har med Sverige Demokraterna så är det varje lärares och elevs skyldighet att anmäla detta så fort det går.

Dock kommer inte detta att ske eftersom så gott som samtliga lärare är rädda för att stödja något annat än S, Mp, V eller möjligen Fp....

Att tro att lärare skulle vara så rättstänkande som dom utger sig för att vara är en ren utopi, det vore som att tro att journalister skulle skriva om alternativ som inte är "rumsrena" enligt journalistkollegornas smak....

Förr kunde man hitta journalister som vågade ifrågasätta teorier/påståenden trots att alla "trodde" att det var sanningen.....

Kontentan av detta blir att lärarkåren och journalister är en bunt jönsar som tänker lika självständigt som vem som helst som går på "Nocinan" eller andra ångestdämpande produkter....


Så mycket skit som presenteras av dom som skall vara "trovärdiga" gör att dom borde tvätta sitt smutsiga byk innan dom smutskastar andra, så en rejäl storstädning i dom egna leden är att rekomendera....

Med andra ord, om man tror på presentationer som redovisas av akademiker så är man tokblåst. Mitt råd är skit i partipolitik och "sanningar" som redovisas av skola och journalister som styrs av vinstintressen och börja tänk själv.....

Detta inlägg kom till fast jag egentligen skulle skriva om falska Judar och världens största hycklarland ISRAEL...Så nu blir jag tvungen att skriva ett inlägg till i kväll, jag återkommer när jag har lugnat ner mig en aning....
Grumpy Old Man

1 kommentar:

  1. Word!!! finns väl antagligen ingenting att tillägga.

    SvaraRadera