Besökare idag


onsdag 3 mars 2010

På begäran av V, samt tycka lite synd om mig....

Min och mullvadens hockeyspelande kompis ville veta hur det gick med vedhuggningen i Mp debatten, den blev inte så lång och K.R. undvek på riktigt politiskt maner att svara på mina frågor så vi (jag snörpte av hela skiten när det inte ledde till något annat än att hon påstod att papporna hade börjat ta ut fler dagar efter förra "reformen" (på TV påstår hennes kollegor att den inte har hjälpt och att man därför bör utöka den). Men jag skiter i vilket, för egentligen tycker jag inte att debatten var rolig eller gav något.

Hur som helst, min önskan om "föräldrarkörkort" gav följande.

K.R. svarar:

Classe: det var nytänkande - tänker du dig ett körkort för att man ska få skaffa barn? Det är ju faktiskt betydligt mer långtgående än mp:s förhållandevis försynta förslag om delad föräldrapenning ;-)
I min familj konkurrerar vi om vedhuggningen - den är ett så'nt strålande sätt att bli av med lite frustration. Det skulle säkert vara oerhört hälsosamt för fler tjejer. Som tur är är klyvyxan min så jag kan alltid skylla på det när jag kör bort maken från vedbacken...

Classe Sjölin:

All heder åt dig för ditt vedklyvande, men min frus krafter är inte sådana att hon ska stå och jobba med klyvyxa, dock är hon fenomenal på att laga mina huggarbrallor (hon är textillärare) när dom har gått sönder. Dock anser jag/hon att hon och jag bäst visste när det var dags att vara hemma med barnen (3 st.) Man kan undra hur långt vi skall lagstifta om saker i det här landet....

K.R.

Problemet är ju att drar man upp det på strukturell nivå så visar det sig svårt att bryta mönstren. För visst är det märkligt att det i så många familjer är männen som inte "kan" vara hemma. För att mina döttrar inte ska sitta och harva i samma problematik (inklusive att kvinnor i barnafödande ålder ofta ses som ett problem på arbetsmarknaden) när de eventuellt vill ha barn tror jag att lagstiftning kan vara en hjälp att snabba på utvecklingen. Och som nämnts tidigare - andra socialförsäkringar är ju kopplade till individen, varför skulle inte föräldraförsäkringen vara det?
PS. Mina krafter/teknik räcker inte heller riktigt till klyvyxan - jag brukar få ta en vanlig yxa till hjälp och då går det bra. Men argumentet om äganderätten funkar bra ändå :-)

Classes sista (här tröttnar jag helt på att höra på intränade repliker i socialistisk anda), här hade jag väntat mig att en akademiker skulle nappa på en debatt om Svenskt språkbruk, men där fick jag fikon:

Så vitt jag har märkt så har under mina 60 år ingenting blivit bättre på dom områden som det har lagstiftats om...:-)
Föräldraförsäkringen (borde stavas föräldrarförsäkringen efter som den avser pluralis) skall inte ses som individuell efter som den berör faktiskt inte enskilda individer utan är en familjerättighet, att som Martin jämföra den med CSN-lån är i min värld att gå lite långt...
Låt barnet få växa upp i lugn och ro innan vi drar in CSN i debatten, dom kommer nog ändå så småningom...:-)
Sov gott och tack för verbalt utbyte.
MVH. Classe

K.R. säger:

Fast det har lagstiftats om specifika "pappamånader" (lustigt namn eftersom det handlar om att varje förälder har rätt till minst 2 månader) - och mäns uttag av föräldraledighet har ökat under den tiden. Vilket jag tycker är en förbättring.
Tack det samma med sovet och det verbala :-)

Nu till det som jag ville berätta från början innan V lurade mig att börja tänka på politik igen:
Jag är riktigt grundligt förkyld och har skallvärk så det dånar, försökte bota det med 3 glas Starkvinsglögg men det gick inte. Så i morgon ska jag prova med 3 glas Whisky, kommer bergis inte heller att funka, men vad gör man inte för den medicinska forskningen...?
Så har ni tid över använd den till att tycka riktigt synd om mig!

Idag hade jag behövt min assistent M.S. mer än någonsin....
Men vad gör hon då...? Blippar i Växjö...
Man kan bli sjuk för mindre...!

Mullvaden börjar närma sig sitt nya sovrevir som inom någon timme blir Evas kudde med nytvättat örngott, kan bli kul att följa upp....Hi-hi....

Hepp påre....
Grumpy Old Man (även kallad: Tycka synd, SJUK)

1 kommentar:

  1. Tack för det.

    Trots att det är mitt fel att assistenten inte finns tillgänglig.

    SvaraRadera