Besökare idag


söndag 28 februari 2010

Owiiii....Jag har hittat något helt i min bittra stil...

Efter att jag skrev tidigare i dag så har fru Fortuna förstått att jag saknade något att införa i min blogg....

Jag gick in hos S.N. (Mp) och såg i hans blogg att han hyste kärlek till det senaste utspelet i föräldraförsäkringen från sina partivänner.

Idéen är att öka på antalet dagar som inte föräldrarna själva ska få fördela som dom vill.....

S.N. är inte själv delaktig i konversationen, men mitt inlägg rörde tydligen upp (väckte) kampandan hos Mp....
Den började med att jag blev bemött av en kombattant som jag inte var överens med och han var inte det med mig så egentligen fungerade allt som det skulle, men på slutet verkade han tröttna på mig (vem gör inte det) så då rycker ytterligare en person (dam) in och stryker honom och hans parti filosofi medhårs....
Här återger jag ordväxlingen utan några andra namn än mitt eget:

S.N. är övertygad om att fler pappamånader är bra för barnen, föräldrarna och jämställdheten i samhället.

Classe Sjölin säger:
Classe Sjölin ser att "storebror" fortfarande skall kontrollera så att föräldrarledighet inte får styras av vad den egna familjen har för enskilda behov och önskemål, härligt att man vill kunna styra oss individer på ett sätt som liknar gamla beprövade socialistidéer....:-)

M.N. svarar:
Varför ska föräldraförsäkringen vara den enda av våra välfärdslösningar som inte vänder sig till individen utan till ett kollektiv? Man kan ju inte ta av sin frus sjukförsäkring eller A-kassa när man blivit utförsäkrad, man kan inte ta över sin frus semesterdagar när ens egen semester är slut, man kan inte ens överlåta sin rätt till CSN-lån till sina barn. Varför ska föräldraförsäkringen vara den enda socialförsäkring som individen själv inte får styra över?

Classe Sjölin svarar:
Classe Sjölin anser att jag och min fru själva borde ha rätten att styra över vem och när vi tar ut våran föräldrarledighet....Frågor på de...?

M.N.
Ja. Som sagt, varför ska din fru kunna roffa åt sig av dina föräldrapenningdagar (för det brukar ju vara kvinnorna som snor dagar av männen, inte tvärt om) när hon inte får göra så med en enda av alla våra andra välfärdslösningar? Förälder är man som individ. Du kan inte välja att vara bara lite pappa, det är något du är, hela tiden. Föräldraförsäkringen bör alltså vara individuell.

Classe Sjölin:
Hur jag är som pappa styrs inte av några jävla bidragspengar, det styrs av hur jag är som förälder.:-)
Beträffande ditt uttalande om att min fru skulle roffa åt sig av mina pengar, så får det stå för din erfarenhet av egna familjerelationer vi roffar inte av varandra i den här familjen över huvud taget..:-= Vi väljer det gemensamt som är bra för oss....:-)
Jag har varit pappa i snart 30 år och tror att jag har varit det på ett kompetent och ansvarsfullt sätt (jag tror att mina barn är nöjda), men jag kan ha fel och du rätt....:-)

M.N.
Jag sa inget om hur du är som pappa. Det jag pratade om är att med den nuvarande utformningen av föräldraförsäkringen får du själv inte bestämma över dina egna föräldrapenningdagar!

Som män har vi en hel massa fördomar att slåss emot, plus arbetsgivare och arbetskamraters ifrågasättande, och ovanpå det har de flesta män också barnens mamma att tampas med när de ska få ta ut sina dagar.

Classe Sjölin:
Vad du menar med att "tampas" med barnets mamma förstår jag inte riktigt, Menar du att förslaget grundar sig på att relationer som inte fungerar skulle bli bättre om staten styr fördelningen av dagarna och då kommer föräldrarrelationer och mäns möjligheter att att våga säga ifrån på jobbet att lösa sig?
När jag var hemma med mina barn så "sket" väl jag i vad andra tyckte om det..:-)
Det hela låter som om det var bättre att kämpa för "föräldrarkörkort" än att tvinga alla föräldrar att låta staten styra över familjens fri val.
Vi börjar närma oss socialstyrelsens "6-8 skivor bröd om dagen"...:-)

K.R. dyker upp på arenan:
Nja, Martin, det finns en hel del kvinnor/mammor som upptäcker att det där delandet som man hade pratat om plötsligt inte passade in för männen/papporna just då eftersom de just fått ett nytt jobb/nya arbetsuppgifter/var arbetslösa/inte kunde vara borta riktigt så länge som de hade velat (inget av det gills dock som ursäkt för kvinnor).

Det finns kvinnor som kräver att männen ska skriva över sina dagar på dem - men min erfarenhet är att det finns lika många om inte fler män som faktiskt inte vill vara hemma så länge med sitt barn när det väl kommer till kritan. Det kan dels bero på det ifrågasättande du beskriver, dels på krocken med verkligheten eftersom mer föräldraledighet för pappor gärna motiveras av försäkringskassor, föräldratidskrifter mm med att det ska vara utvecklande för papporna själva - men vid det laget har de upptäckt att det i längden inte alltid är så utvecklande att byta blöjor etc. Jag håller med om att föräldraförsäkringen bör individualiseras om än inte rakt av på mitten (dock beroende på hur lång den sammanlagda tilldelningen är) - och orsaken stavas delat ansvar.

Classe Sjölin:
Hmm.... Delat ansvar = delat bidrag, intressant tankesätt allt skall delas lika...? Min fru hade blivit jävligt ledsen om jag hade sagt att hon skulle hugga upp hälften av vinterns vedförråd....
Låt folk få sköta sina egna relationer, klarar inte två vuxna individer av det utan att staten har satt upp regler så är dom knappast lämpliga att uppfostra nya individer...

Jag tror att dom fäder som inte kan hantera sin relation till barnet och barnets mor gör mer nytta hos mansjouren än hos Mp...:-)

Nu vill dom inte prata med mig.....:-(
SOV SÖTT PÅ ER ALLIHOPA....!

Efter att jag publicerade detta så dök K.R. upp igen i debatten som gled över på vedhuggning, Jag kan lägga in dom också om ni vill, men då får ni säga till....

Grumpy (som blev lite gladare framåt kvällen)...

2 kommentarer:

  1. Jag hade väldigt gärna läst om vedhuggningen =) Mest för att jag vill se om du fortsätter att käka upp motståndet i debatten =)

    SvaraRadera
  2. Ska logga in på den sidan igen och plocka ihop bitarna, återkommer.....

    SvaraRadera