Besökare idag


torsdag 11 februari 2010

Är kärringar i Roma helt jävla dumma eller spelar dom bara...?

God afton!
Nu jävlar kokar det i en partipolitiskt obunden själ, sidan 13 i dagens Gotlands Allehanda under ÅSIKTER:
Här har man låtit Irén Magnusson, Roma få komma till tals och hon ondgör sig över att socialnämndens ordförande Gustf Hoffstedt har uttalat sig om stängning av Grönsikans matsal som skall stängas i höst. Väl att beakta är att det inte är ett äldreboende utan s.k. Seniorboende alltså inte folk som är i akutbehov av ständig tillsyn.

Tillbaka till kärringen i Roma och hennes insändare som spyr galla över allt som inte är socialdemokratiskt,

Hon skriver:
Hur kan ni moderater stå bakom något sådant här i vårt Sverige idag?
Hur kan ni från Centern och Folkpartiet svälja detta, bara för att få vara med och bestämma?
Vidare:
Våra hjärtan gråter för er äldre på våra gotländska institutioner, ni är helt maktlösa inför denna galenskap.
Samt:
Heder åt er alla som jobbar i vård och omsorg, som har fått lära er vad medmänsklighet är, detta trots att man lägger ännu mer på er som matlagning och terapi på avdelningarna.
Bland det sista hon skriver är:
Men alla ni äldre, personal och anhöriga, försök att härda ut, snart är det val då kan vi göra våra röster hörda om inte förr. Vi får inte låtas bli lurade av det valfläsk de slänger till oss inför valet. Vi får inte tro på en massa tomma löften, för löften bryter dom utan förbarmande.

Min spontana känsla är att kärringen är socialdemokrat, men jag kan ha fel.
Hur som helst så verkar hon tro att C och Fp är så glada i att få rösta så att dom inte tar ställning till saker innan man lägger sin röst, vilket jag finner helt otroligt.

Vidare verkar damen ömma för äldre på instutioner vilket är hedervärt, men vad har instutioner med seniorboende att göra...?
Kärringen borde lära sig att skilja på "pittar och morötter" om hon nu ska uttala sig.
Vidare verkar hon ha en ganska sned bild av arbetsmarknaden om hon tror att alla inom vård och omsorg jobbar där av medmänskliga skäl allenast, många har nog ett stort hjärta och empati, men dom jobbar nog ändå mest av skälet att få en lön för sin uppgift...?
Hennes avslut är magnifikt där hon inser att nu är det val (missade hon att det var val 2006) på gång, så nu ska hon inte lägga sin röst på något parti som försöker att lova mer än dom kan hålla...

Om hon då tänker rösta på socialdemokraterna så sitter hon illa till för därifrån har det kommit fler svikna vallöften än från något annat parti (eftersom dom har suttit vid makten i princip sen vi fick allmän rösträtt). Väljer hon Mp så kommer hon garanterat få se att energiskatter kommer att suga ur äldre och arbetare hårdare än någonsin, blir det V så blir det knappast bättre för andra än dom som står partitänkandet närmast.
Väljer hon M, Fp, C eller Kds så kommer allt att rulla likvärdigt med nu, så kontentan av allt blir att vallöften alltid har/kommer att svikas. Den som tror att förändring sker på den fronten måste vara jävligt blåögd eller urbotat dum i huvudet.
SKIPPA PARTIPOLITIKEN OCH INFÖR RENA PERSONVAL!!!
Till sist tycker jag att det hade varit bättre om Irén Magnusson hade följt Smaklösa och undertecknat med Irén Panik....
Grumpy Old Man

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar