Besökare idag


tisdag 16 februari 2010

Gotlands kommun...

Gotlands Allehanda TISDAG 16 februari 2010....
Nu visar Gotlandskommun vilken enorm spetskompetens man besitter, detta kan man läsa i dagens tidning:

- I stället för upphandling av IT med funktionsgaranti har kommunen köpt ett utvecklingsprojekt på löpande räkning.
IT-avdelningen har satsat på ett operativsystem som inte fungerar.

Windows Vista är det operativsystem som kommunen har valt att satsa på med avsikt att rationalisera den interna kommunikationen, minska kostnaderna för IT och spara tid på digitalhantering.
Men det nya systemet fungerar inte för hälso- och sjukvårdens journalsystem.
Istället får kommunledningen rådet att återgå till Windows XP.

-Vi var alla tveksamma till satsningen, säger Mats-Ola Rödén.....

Man har alltså valt att höra på en IT-avdelning som inte först kollade att befintliga program som kommunen använder var kompatibla med operativsystemet som man skulle välja....

Vad fan ska man säga om detta, jag vet inte hur många som jobbar på kommunens IT-avdening men hur svårt kan det vara att tvinga dessa "kompetenta" individer att dela på extrakostnaden (1.000.000:-) genom att dra summan på deras löner.

IT-kompetens kan ni köpa på t.ex. Söderväg 24 utan att göra reklam för något företag....
Varför betalar man över huvudtaget löner till IT-ansvariga inom kommunen om dom saknar kompetens, hade det här varit i en privat sektor så hade "kompetensen" inte varit anställd över huvud taget.

Att sen alla verkar ha varit tveksamma till satsningen, visar att kaffekalasen inom kommunen är helt jävla bortkastade pengar.

Ge fan i och lek i sandlådor där ni inte ska vara, köp tjänsterna på t.ex. Söderväg 24, innan era amatörer till "utvecklare/avvecklare" ens har fått veta att något ska göras.

Hela jävla affärs/datasverige har varit reserverade mot Vista sen ankomsten, men eran "spetskompetens" väljer systemet när man redan vet att det är en ny Windowsversion på gång.

STARKT JOBBAT GRABBAR!

Om man undrar om programvaran är kompatibel med systemet så kan man ringa till supporten och fråga, så gör i alla fall vi amatörer.....

Ha en riktigt trevlig dag på kommunen och fortsätt slänga pengar omkring er!
Grumpy....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar