Besökare idag


onsdag 17 februari 2010

Mullvaden har ändrat taktik?

Nu har det skett konstiga saker, det har gått snart ett dygn utan att Mullvaden har försökt jiddra till sig mat...
Så nu går hela familjen omkring och väntar med spänning på vad han har för plan, just nu går han bara omkring och ser jävligt söt ut...!
Oron stiger hos medlemarna som förstår att detta knappast är normalt. Förmodligen har han nån ny taktik på gång som vi kommer att bli varse inom en snar framtid.

Nu till sista inlägget angående Gotlands kommuns investerade pengar i IT-satsningen..

I Gotlands Allehanda kan man idag läsa följande på sidan 3:

Kommunen stoppar IT-satsningen.
Kommunledningen följer konsulten Redbridges rekommendation om att stoppa den kritiserade satsningen på operativsystemet Vista, lösningen på kommunens datorbekymmer heter Windows XP och nu skall det installeras på omkring 3500 datorer. Bytet av operativsystemet försenar Gotlands kommuns IT-projekt med 3-4 månader och kostar dessutom extra.

Härligt med kompetens!!!!

Via konsult (som väl inte är gratis) har man nu kommit till insikt om att alla dessa Vistalicenser som man redan har köpt inte är något bra alternativ och därför inte kommer att användas.

Vad gör ärthjärnorna då...?

Jo, man väljer att återinsallera Win XP på 3500 datorer igen.

Kanonbra val, ett operativsystem bakåt i tiden som kommer att ha säkerhetsuppdateringar så länge det passar Microsoft (troligen till 2014), är sen tanken att man ska skaffa något annat då (varför inte Windows 98), nu har man ju för helvete betalat i dagsläget, nästan 30 mille för någonting "som inte ens bidde en Tumme".

Dom som har undrat om uttrycket "Sålt smöret och tappat pengarna" vet nu exakt vad som menas.

För att göra IT-folket i kommunen till ännu större åtlöjen (om det går), så försenas projektet som aldrig blev klart....?
Kan det bli senare än aldrig klart...?
Lägg därtill en extra kostnad för det som aldrig blev, då förstår ni säkert allt lika lite som jag.....?

Snart är det fan i mej dags för att störta hela kommunstyrelsen (tar vi med alla svågrar så blir det helt tomt i kommunens lokaler), sen lägger vi ut allt på konsultuppdrag.
God dag yxskaft, hej påse vad sa duva....:-)

Mullvaden hälsar!
Grumpy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar