Besökare idag


fredag 5 februari 2010

Fredagsfunderingar i sängen...

Kort lägesrapport:
Handen något rörligare, men mer svullen. Skiter i det tänkta läkarbesöket och håller mej undan från snickarjobb under dagen....
Solen skiner och det var svinkallt (ur Gotlandsperspektiv) -9 grader vid 06.45 då Eva som vanligt väckte mej med färdigkokt kaffe (bortskämd mansgris, de e skönt. Owiii!!), hon har åkt och jobbat och jag får "slita" med gemener och versaler....:-)

Dagens första ämne:
Facebook förstör var femte relation enligt Aftonbladets nätbilaga, som exempel på detta uttalar sig en försmådd dam som av "misstag" loggade in på gubbens personliga sida.
Ordagrant lyder det enligt följande:
Angelica, 32, kom på sin sambo med att vara otrogen när hon loggade in på hans sida av "misstag".
– Nu säljer vi huset och separerar, säger hon.
– Jag har panikångest och mår jättedåligt. Jag är sjukskriven från jobbet i flera veckor. Det var inte så här jag tänkte mig att det skulle bli när vi bildade familj, säger Angelica.
– Facebook kan lätt bli en typ av nätdejtingsajt. Personer man annars inte hade haft så intensiv kontakt med finns helt plötsligt tillgängliga på ett annat sätt. Den man var kär i för tjugo år sedan kanske är skild nu och det ena leder till det andra, säger Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz.

Första tanken måste bli:
Borde man inte skriva att otrohet förstör så gott som samtliga förhållanden, är tanken med artikeln att vi ska bli skräckslagna om våran partner skriver på Facebook? Varför kan man inte presentera alla dessa undersökningars resultat på ett korrekt sätt? Om nu gubben strular runt med en kärring ur bekantskapskretsen, är det då sättet han "träffar" henne som e orsaken eller är det hans agerande som är orsaken till snedsteget.
Sen kan man undra vad martyrdamen som han bodde ihop med menar med: Det var inte så här jag tänkte mig att det skulle bli när vi bildade familj.
AB:s samlevnadsexpert är genast med på noterna och menar tydligen att om man träffar en ungdomsförälskelse (som är skild), så ryker ens nuvarande förhållande enligt principen: Det ena ger det andra...:-)

Nog om otrohet och följdverkningar av Facebook.

Lars Ohly är chockad av att hans och sambons lägenhet har stigit i värde!!!!
Enligt Expressens nätbilaga i går, så uttalar sig vår kommunistkämpe på följande sätt:
När vänsterledaren Lars Ohly sålde sin lägenhet gjorde han vinst - på 600 000 kronor.
- Det är inget jag jublar över, säger han.

Han är troligen i behov av läkarvård, eftersom han tycks ha hamnat i någon form av chocktillstånd:
- Det är inte klokt, en otäck utveckling. Jag vet ju att det finns lägenheter som står tomma i dag av det enda skälet att ägarna väntar in rätt läge att sälja, säger han.
Lösningen för en halvkommunistisk rödgrön röra skall bli att bygga bort bostadsbristen i "rödrappet".
Expressen frågar då:
Vad skickar då det för signaler till den som köpt dyrt i dag och som riskerar att förlora en del av sitt kapital med er politik?
- Den risken är väldigt liten så stor som bostadsbristen är. Det vi kan hoppas på är att motverka prisuppgången. Men skulle det vara så att vi får en situation där bostadsrättsinnehavarna bara får ut det de lagt ut så tycker inte jag att det är någon katastrof, hehehe.

Jag undrar varför karln i fråga har missat att lägenheter går att använda för kapitalinvesteringar, var har han varit sen 70-talet? Har han tagit till sig den gamla hederliga Sovjetprincipen med 5-års planer fast med längre tidsplanering.
Om man ska bygga bort bostadsbristen, troligen planerar man då hyresrätter i rätt anda, vem ska betala dom????? Skall Lars Ohlys statsapparat investera kapitalet, eller får vi fortsätta med att investerarna försöker få ränta på insatt kapital genom att sälja fastigheterna till bostadsrätter?
Nu har han i partitoppen tjänat sina slantar, så nu garvar han om gemene man inte kan göra samma sak...!!!! Man får verkligen tillit till honom och hans partipolitik efter sådana uttalanden....:-)))

Nu, via Atonbladete igen (här visar jag utdrag ur artikeln, läs gärna hela om ni orkar), över till ytterligare en medlem i klubben nämligen Maria Wetterstrand:
De rödgröna leder stort i trendkänsliga Stockholm.
Nästan var femte väljare tänker rösta på Miljöpartiet, enligt Aftonbladet/United Minds nya väljarbarometer
Stödet för de rödgröna, som gjorde ett dåligt val 2006, har däremot ökat kraftigt. Förklaringen stavas Miljöpartiet.
– De går väldigt bra i lattekvarteren, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds.
Redan för fyra år sedan gjorde Miljöpartiet ett bättre val i Stockholm än i landet som helhet. Men sedan dess har stödet ökat rejält. Nästan var femte väljare, 17,9 procent, säger nu att de tänker rösta på de gröna i kommunalvalet.
– Den urbana medelklassen attraheras av Maria Wetterstrand, säger Carl Melin.
– Miljöpartiet går bäst i storstadsregionerna och allra bäst i innerstäderna. Det ser inte likadant ut i hela Stockholms län, Västra Götaland eller Skåne, säger Carl Melin.
Frågor: Var fan ligger Lattekvarteren och varför skriver man urban medelklass när man menar boende i storstäderna, dom som är inflyttade från landsbygden hamnar knappast i stadskärnan utan i förorterna.
Jag undrar var intresset ligger i miljön och partiets grundtankar när dom som röstar på dom flyttar in i statskärnan?

Efter att ha kommit in i Storstockholm, så håller vi oss kvar där och pratar lite trafik på Södermalm. Säkerhetsaspekten i huvudsak:

Återigen Aftonbladet:
Det handlar om pengar - inte om luftföroreningar skriver AB:s trafikexpert.
Men nu har en stark lobby med en dold agenda lurat i folk att det är lika säkert med däck utan dubb. Den dolda agendan är höga kostnader för att asfaltera om när dubbarna sliter på asfalten.
Tänk om Vägverket och kommunerna sa: ”Sluta upp med dubbdäck, vi har inte råd att underhålla vägarna.”
Omöjligt.
Därför omvägen via partiklar och hälsoproblem.
”Dubbdäcken river upp hälsovådliga partiklar. Därför måste vi förbjuda dubbdäcken, först på Hornsgatan, sen på Södermalm, sen om det behövs i hela Stockholm och i flera andra städer och samhällen.”
Partiklar påverkar hälsan, ja, jag håller med.
Men vem har kunnat visa hur många av de farliga partiklarna som faktiskt kommer från dubbdäcken?
Ingen! Det finns inte en enda vetenskaplig undersökning, bara gissningar.

Då blir min fundering på detta:
Om vi nu är lurade där, vad år det då som säger att inte också våran påverkan på den globala uppvärmningen är en lögn som gynnar kapitalintressen....?

Nu till svenskars sätt att ta sig fram i trafiken:
Nu har jag lämnat storstaden och undrar varför bilister på t.ex. Gotland använder blinkers EFTER att dom har svängt...? Varför vill man inte släppa in folk som kommer från avtagsvägar, är det skräcken för att komma fram för sent. Varför måste man tuta och blinka om någon kör in i en lucka framför den egna bilen....?
Är detta ett typiskt småstadsproblem?
Min erfarenhet säger att Stockholmare lever under mycket mer stressade förhållanden än Gotlänningar, men ändå beter sig dom flesta Gotlänningar som om det handlar om livets slutskede när det gäller trafik.
Vid rödljus, när det slår om till grönt så sitter man däremot och väntar tills varje bil som är framför tryggt har kommit iväg innan man själv börjar köra....
Tyder ju på en väldigt stark empatikänsla för framförvarande trafikant...:-)
Ja, det var allt för stunden, ha en bra fredag..!!Om ni undrar var jag står partipolitiskt, så vet jag fan i mig inte det själv. Men jag anser att partipolitik i dess nuvarande form inte ger oss möjligheten att hitta den bästa lösningen. Man får välja efter hur mycket man inte vill ha med på köpet!
Kram från Grumpy Old Man.

2 kommentarer:

  1. Citat "De rödgröna leder stort i trendkänsliga Stockholm.".

    Det där är ju inte sant, du far med osanning.

    Sen förstår jag inte varför Lars Ohly inte sålde sin lägenhet till samma pris han köpte den för i sådana fall, det är upp til säljaren att bestämma pris.

    SvaraRadera
  2. Det är inte jag som säger att dom rödgröna leder stort, utan det är Carl Melin, opinionschef på United Minds.
    Jag anser att karln borde ha sålt den för 1 krona mindre än vad ham själv betalade och på det viset samlat lite poång.
    Läs gårna hela artikeln och även inläggen relaterade till den.

    SvaraRadera