Besökare idag


måndag 18 oktober 2010

Saker på plats och plats för saker......:-)

Skribenten öppnar med att säga att saker på jobbet inte har "fallit" på plats under dagen, men väl skruvats på plats och att dagen därför har varit väl använd i syftet att återuppbygga det som jag har använt veckor till att riva ner, morgondagen kommer att generera i "flyt", nu tror en del av er att jag håller på och bygger en båt men då är ni ute på "djupt vatten", jag reglar ytterväggar i ett hus i innerstaden som är originaluppfört under 1700-talets sista del alternativt 1800-talets första år, det råder olika uppfattningar om detta men man kan i alla fall säga att det som blev renoverat under 1970-talets början blev ett riktigt fiasko....:-(

Men skall vi tala om att saker har "fallit" på plats, så kan jag tala om att 1:an K har "jiddrat" till sin lillebror 3:an E ett förstahandskontrakt på 2 rum och kök mitt i Sundbyberg, så nu har den sonen kommit på plats, tyvärr kommer nog detta att innebära att skribenten får lite att göra "på en plats nära honom", men jag är en härdad "curlingman" och tar den smällen, dock medveten om att jag nu blir skyldig 2:an M 2 stycken renoveringar av lägenheter (rättvisa skall alltid råda), lägenheten i Sundbyberg är nog ett klipp med tanke på balkong, parkettgolv och öppen spis i vardagsrummet, sådana ser man inte många av idag och 3:an E verkar vara nöjd med gåvan från sin syster.....:-)

Hälften och skribenten har fått börja elda lite mer regelbundet nu, dock har ett problem uppstått, där veden borde "falla" på plats, där är belamrat med loppissaker som har "fallit" på samma plats som veden skall "falla" på, snart kommer det ca. 10 kubikmeter ved som måste in i källaren, lösningen på utrymmesbristen kan vara att fråga min bästa granne om jag kan få låna lite av hans bod under någon månad, kniper det så kanske det går att muta honom, men i värsta fall så får jag nog "ta tjuren vid hornen" och transportera ut en mängd grejor till Tofta där vi har en bekant som kan upplåta plats åt oss, dock är risken stor att Musse Pigg och hans råttpolare kommer att skada sakerna eftersom dom där hamnar i en lada och som bekant så vill ju gärna giriga gnagare ha sitt enkla tjäll "i lantlig miljö"....:-(

Våran källare är tokbelamrad med möbler dock inte några sängar eller plastbritsar från den lokala polisens lördagsförvaringsplats, men, skribentens vinyltillbehörssamling (långt ord), lampor och kuriosa, bara lamporna hade räckt till att lysa upp en mellansvensk småstad, tavlor och möbler hade kunnat inreda samma småstad.....!

Hur som helst, så måste jag grunna på en lösning om vi inte skall vara tvungna att förvara vinterns ved i vardagsrummet, matrummet och köket, detta skulle i och för sig vara praktiskt eftersom vi då slapp släpa upp veden från källaren och skribenten (kaminmannen) på så sätt alltid skulle ha nära till veden, dock skulle dialogen mellan mig och hälften kanske te sig underlig för andra: - Kan du sätta på TV:n, den står bredvid Björken....! Eller kanske: - Maten är klar, vi äter vid granen och inte grannen....!

Slut för idag, jag återkommer med rapport om vintervärmningens mysterium, när jag har fått en lösning på saken, skulle eran el börja blinka, så var bara lugn, det går snart över, det kan vara jag och hälften som provar vilka lampor som fungerar.......!

Sov Gott eller God Morgon, i går skulle det ha stått God Middag, för Södermalms Pärla sov bort halva söndagen på grund av att hon tog ut förskott på söndagen redan på lördagsnatten, summan av sömnen är konstant, precis som bristen på pengar...........:-)

Grumpy (Vedshejken) Old Man

4 kommentarer:

  1. Du får börja elda med Bok, det går att stapla många blad i vardagsrummet, och ibland får du byta sida med hälften, så hon inte får så ont i sin rygg;-)G

    SvaraRadera
  2. Godmorgon i Arla morgonstund ☺..
    Slutfestat och uppe i ottan märker du väl.
    Vad roligt för sonen E att hans fina, snälla storasyster K har fixat kontraktet! Det var inte en dålig present det med tanke på svårigheterna med bostäder för unga personer i Huvudstaden!
    Ni kanske ska ha en mindre auktion på Lindeväg med alla möbler ☺.. Kan du sälja alla serietidningar du inhandlat. Du är för gammal för att spara sådant ☺.
    Kram på er i höstmörkret.
    p

    SvaraRadera
  3. Lägenheten är onekligen en god nyhet för han. Men vad hände egentligen med den tidigare historien, hur har det gått med betalning för renovering av lägenheten?

    Angående utrymmesbristen i källaren, vad sägs om att faktiskt elda upp de där prylarna ni har, slår man inte två flugor då?

    SvaraRadera
  4. Mina serietidningar är heliga skrifter och får inte svärtas ner av enkelt penningbegär, misstaget med ersättning av renoveringen efter "sabbet" av den skånska "ärthjärnan" var väl att den polisanmäldes i stället för att lösas av svensk motorcykelsintresserad (långt ord)befolkning. Framtiden kommer att skipa rättvisa, beträffande eldning av bok eller Teak, så föreligger risk för att myndigheterna granskar familjens tillgångar on det visar sig att vi eldar med "ädelträ" till skillnad från övriga medborgare....:-) Dock har förslaget lagts ut på remiss till familjens nästa styrelsemöte.....:-)

    SvaraRadera