Besökare idag


söndag 3 oktober 2010

När jag skulle svära över särskrivning, så kommer detta, NEEEEEJ.....!

Skribenten som tillhör den äldre generationen, har retat upp sig på att folk i dag oftare och oftare använder sig av särskrivning, så till den milda grad att man snart inte längre förstår vad skriven text handlar om.....:-(

Några exempel, för att inte Zapata skall känna sig undanskuffad: Herr kalsong, ser man ofta men är karln frånskild eller varför talas det aldrig om Fru kalsong.......?

Hyr cykel till salu, om nu Salu behöver en cykel, kan inte han hyra den själv då........?

Sen kan man läsa, smak prov, efterätts paj, cykel styre, hög talare, låg budget, miss förstånd och allt möjligt annat skit som särskrives och därmed inte bara kan missförstås utan dessutom blir jävligt svårläst, mycket av särskrivningarna skrivs av folk som fortfarande studerar eller nyligen har slutfört sina studier, så nu undrar skribenten om dom har skrivit sina prov och examenarbeten på samma vis......?

Här är samma text in skriven med full komlig sär skrivning: Sen kan man läsa, smak prov, efterätts paj, cykel styre, hög talare, låg budget, miss förstånd och allt möjligt annat skit som sär skrives och där med inte bara kan miss förstås utan dess utom blir jävligt svår läst, mycket av sär skrivningarna skrivs av folk som fort farande studerar eller ny ligen har slut fört sina studier, så nu undrar skribenten om dom har skrivit sina prov och examen arbeten på samma vis......?


Om så är fallet, så undrar jag vad vi har för lärare idag som tolererar att man skriver på detta vis, språket kommer att utarmas helt om detta fortsätter, någon borde ha tagit tag i saken för länge sedan, ger vi detta 20 år, så kommer ingen längre att kunna skriva klokt.......!

Detta var vad skribenten har retat sig på under en längre tid, men detta var en droppe i havet mot vad skribenten kom över under gårdagen, nämligen en lista över SMS språk....:-)

H! vgd? Bsdv, d va 7kt ql å cs!! le tkr d  int dt? pok.......

Kommer detta så småningom att ersätta vårat nuvarande skriftspråk, skribenten bävar.......!

Annars kan jag bara tala om att jag är jävligt trött på allting just nu och väntar bara på att det ska bli måndag, så att man kan börja jobba igen.......:-(

Morgondagen kanske kommer att få ett inlägg, eller kanske inte det visar sig i morgon.....?

Grumpy (Uttråkad) Old Man

1 kommentar:

  1. Sant där Clarre mannen. Svårt att läsa när det är sär skrivet!. Men huvudsaken du skriver så att dina glad läsare kan just läsa! Pratade med Pappsen igår och han berättade att det fortfarande är fullt med svamp och minusgraderna på morgnarna inte påverkat inne i varma mossan i skogen. Så nu vill jag till skogen! Kram på dig och E. Ps. Bror ringer i veckan och meddelar angående november på Ön.

    SvaraRadera