Besökare idag


söndag 5 september 2010

Så har första lediga helgen avverkats......:-)

Skribenten gillade i och för sig helgen till 1000, men ser fram mot morgondagen (läs dagen om ni läser till morgonkaffet) som kommer att innebära att man äntligen får se Upplandsskogshuset (långt ord) på bild och även ni får se vad gubbjäveln har pysslat med när han inte trycker på tangenter.....:-)

Har precis skickat över en planskiss till mäklaren för att han skall kunna låta göra en planritning till kompendiet som skall vara tillgängligt vid visningen av huset, dock blev "skiten" inte hundra skalenligt, men vem fan är hundra idag, gårdagens Biff med Stuvade Kantareller blev "kanongod" och satt som en keps....!

Ska jag vara riktigt ärlig, så har jag inte ett skit att skriva om, men jag trycker på tangenterna ett tag till så får vi se om det blir något klokt av det......?

Under dagen har Chevan blivit tömd och är nu helt redo för att användas till det som den är avsedd till, det betyder att skribenten drar till Björke/Roma i morgon (idag), för att börja riva ur ett kök, men kör en så kallad dagisstart, det vill säga att jag börjar med "inskolning" klockan 09.00, det passar en lat skribent att börja mjukt...:-)


Mullvaden var det länge sen jag skrev om, men han är bara glad för det, han har nämligen flyttat in på nätterna nu, först lurade han oss genom att komma in och se frusen ut, men den "jäveln" fintade oss troligen bara för att han på detta sätt skulle få tillgång till matskålen dygnet runt, klurig typ den där katten, så nu kör han med sömn i perioder, på hockeyvis så kör han tre och anser att han i periodpauserna har rätt att få matskålen fylld, detta blir komplicerat för skribenten som då måste funka som "materialare" och gå upp några gånger under natten.....:-)

Om han fortsätter på det viset, så kommer han snart att sova ute igen, det lovar skribenten på heder (saknar) och samvete (saknas också), nu är det upp till honom att fatta var gränsen går, blir det "matchstraff" så utgår ju periodvilan automatiskt......:-)

Just nu pågår "period 1" i fotändan på skribentens säng, som också används som författarlya så just nu lever skribenten och Mullvaden i s.k. compact living.......!

Hälften har varit upptagen med att packa ner 3:an E´s grejor till lägenheten i Sundbyberg, i går hade han och grannen S förfest i lägenheten och dinerade tydligen på golvet, golv kan man ha till mycket, sa han som blev knockad......:-)

För att fylla ut texten, så lägger jag nu in ett ordspråk som passar:
Man lever bara en gång och många inte ens det.

Det gäller att passa på och ta vara på den tid som är, låter bekant i skribentens öron, det är textrader från någon Svensktoppslåt men jag kan inte säga vilken och det har ingen betydelse heller, medan jag var i Upplandsskogen, så skrev grannen G att dom skräpade ner i rondellerna i Visby och det har han så rätt i, skribenten har idag sett eländet med egna ögon, man kan ju undra hur jävla bra folk kör i rondellerna om dom skall läsa alla dessa jävla partiskyltar under färd, samtidigt undrar man ju om inte alla nu kommer att köra 2 extravarv i varje rondell, eller ska man bara läsa vissa av skyltarna, hur har dom tänkt där...?

Läste häromdagen att någon läkare som är aktiv sosse hade beklagat sig över att han inte fick vara sjukskriven 75% och jobba 25%, tydligen hade han nekats detta av Försäkringskassan.....!

Skribenten undrar genast tre saker, vem har sjukskrivit honom, har han gjort det själv, eller....?
Om han skall jobba 25%, vem vill gå till en läkare som inte ens kan bota sig själv.....?
När han är aktiv i partiet, skall det räknas som sjukskrivning eller som % av arbetstid.....?
Det blev "sjukligt" mycket att fundera på, skribenten skall nog inte läsa så mycket.......:-)

Snart är det val, då måste vi alla gå och rösta på det vi tror på, man kan säga att vi inte har något val, men ändå måste göra ett val och det innebär att demokratin faller och diktaturen infaller eftersom vi inte har något val.....?


Skribenten ska nog inte skriva så mycket heller, i afton trasslar han in sig i gemener och versaler på var och varannan rad......:-) Så med tanke på hur detta har gått så är skribenten lycklig över att han saknar ett A på sitt körkort, för blir det så här trassligt när man skriver hur går det då om man kör hoj.....?

Nä, nu skiter vi i detta och inträder i aftonsången, dagen är över för skribenten och Mullvaden ska väl snart ha första periodpausen, så det är väl lika bra att avsluta eder afton/morgonläsning med det vanliga....:-)

God Natt eller God Morgon som sig brukar, jag skriver, ni väljer........:-)

Grumpy (Intrasslaren) Old Man

6 kommentarer:

  1. Det skall bli roligt att få se bilderna på Stugan/Huset efter tapetsering och styling.
    grannen G

    SvaraRadera
  2. Godmorgon ☺..
    Håller med Grannen G, min gamla svåger (fast han ser väldigt ung ut för att vara gammal ☺) Inväntar bilderna med spänning..
    Ha en bra arbetsvecka nu på Ön. Kram/p

    SvaraRadera
  3. Läkaren är inte aktiv i partiet utan han stöder partiet, det är två olika saker. Och det han gjorde var att ifrågasätta alliansen.Och det måste väll ändå vara politiskt riktigt. Var själv för två år sedan i den situationen med försäkringskassan och det var ingen lek, var du glad så länge du är frisk.

    SvaraRadera
  4. Skribenten tar sig friheter att ändra i fakta. Läkaren kunde jobba 75% och vara sjukskriven 25%, inte tvärtom. Om vi utgår från dessa siffror, tycker inte skribenten att det kanske kan vara en bra lösning att han ändå jobbar 75%. Är det inte ganska mycket slöseri att en doktor istället för 75% tjänst börjar jobba på samhall eller liknande. Samhällsekonomiskt vansinne säger jag, vi har ändå varit med att betala hans långa utbildning.

    SvaraRadera
  5. Skribentens svar blir enligt följande: Dagen efter skulle Läkaren inte bara delta i en debatt för sossarna, utan även sitta med i panelen och var uppsatt som affischnamn, om inte det är att vara aktiv så vet inte skribenten vad som menas med att vara aktiv....:-)
    Om vi inte lägger så stor vikt vid procenten utan väljer att fundera på varför Försäkringskassans egna läkare inte godkänner en deltidssjukskrivning utan väljer att säga att han ska kunna jobba fulltid om än hos Samhall, så uppstår följdfrågan: Vem sjukskrev honom från början och för vad.....?

    SvaraRadera
  6. Han drabbades av stroke och blev halvt förlamad. Efter rehabilitering kan han nu jobba 75%. Exakt vem som sjukskrivit honom framgår inte av de artiklar jag läst, vet inte om det intressant.

    SvaraRadera