Besökare idag


måndag 13 september 2010

Konstigt att skribenten inte fick svar på sina tre frågor.....?

Gårdagens blogg ställde ett önskemål om tre enkla saker, som om jag fick svar på dessa, så hade skribenten övervägt att tänka om politiskt, men alla svar uteblev....

Därför ser sig nu skribenten tvungen att fundera på om svaren är:
1. Finns ingen och kommer förmodligen aldrig att finnas......!
2. Finns ingen och kommer förmodligen aldrig att finnas......!
3. Avstå från att rösta på dom om du inte är avhoppad "vänsterflummare" eller "missbrukare/uteliggare...!

Att ingen "högg" förvånar skribenten starkt, men den här skribenten är lätt att förvåna, jag tror nämligen att folk har så mycket förstånd i skallen att dom inser att en "vänsterallians" knappast kommer att kunna enas om något, eftersom alla gemensamma "vallöften" tolkas olika hos alla tre......!

Skribenten läste i tidningen att M-kvinnor på Gotland hade delat ut överfallslarm under ett valmöte och att socialdemokratiskt anslutna kvinnor då tolkade det som att M vill att var och en skall skydda sig själv och att inte polisen skall vara allmänheten behjälplig.......? Som fan läser bibeln, för att använda ett äldre talesätt....:-(

Om inte skribenten misstar sig, så var det den socialdemokratiska regeringen på den tid det begav sig, som krävde att polisens nya vapen mot brottsligheten skulle vara pepparsprej.......?

Nu verkar dom vilja beväpna poliskåren med bättre grejer, så skribenten undrar om dom tänker byta ut batongerna mot Farligkorv, passar ju bra till pepparen, kanske kan det vara lämpligt med hafssalt också så att dom inte slarvar med utredningarna......:-)

Nä, ska man komma med kritik, som sossarna gör så bör man nog tänka tillbaka på det glada 60/70-talet när brottsligheten låg på en empativänligare nivå, hade sossarna stramat åt och gett polisen rätt resurser då så hade kanske det sett ut på ett annat sätt idag, men allt ska bli bättre lovar Mp om vi bara bygger bostäder åt missbrukare/uteliggare, kanske skulle vi också kopiera egna nycklar åt folket som sitter på svenska fångvårdsanstalter, så att dom får en möjlighet att leva friare utan att känna ångest och press på sig.......?

Att det alltid är synd om alla som utför straffbara handlingar förvånar skribenten lite, kanske är det dags att ta steget fullt ut och sätta alla vanliga människor på kåken, eftersom det aldrig är synd om brottsoffren, Sverige skulle ju kunna bli ett föredöme för hela resten av världen som inte har begripit att bovar är det synd om......!

Kanske kunde man till och med ge bovarna frikort på kollektivtrafiken så skulle det ju bli lättare att transportera "tjack", "horse", mindre stöldgods och kofoten via t.ex. Inlandsbanan, på det viset skulle vi ju också få världens mest miljömedvetna bovar här i Sverige......:-) Kort sagt, mer "intjack", men mindre utsläpp...:-) Owiiiii....!

Det verkar som om inte alla riktigt är med på den idén i Sverige, men skribenten får kämpa vidare med att lansera idén tills nästa val: Man blir aldrig profet i sin egen hembygd.....:-)

Skribenten hoppas att ni alla läser George Orwell under den kommande veckan och på så sätt förbereder er inför valet nu på söndag, att välja kräver tänkande och även analyser, men dom kan ni bara göra själva, men ett är säkert, kör man med jämlikhet åt alla och sitter med en månadslön som nästan är en årslön för andra då faller allt snack om trovärdighet, sen får ni grunna själva för det är ni som röstar för ert fortsatta leverne och skribentens......:-)

Nu blev det bara satir/politik av hela sidan, så nu blir Södermalms Pärla vansinnig, men det får hon ta när det drar sig mot valurnorna.....:-) Hon har det bra och kan trösta sig med svampmackor (som föresten är jävligt goda) så det går ingen nöd på henne....:-)

Goder Afton både Herre och Fru, Sov Gott eller God Morgon på er,  sossar och syndikalister gjorde mycket nytta i Ådalen 31 (men det var 79 år sen), men nu föder dom mest på misslyckade fackpampar, ett starkt fack kan vara bra för arbetet men en svag arbetsgivare lägger ner företaget, hur mycket värde har ett starkt fack i det läget.....?

Hälften är lärare på mellan och högstadiet (kommunal skola), där får inte lärare skriva inför utvecklingssamtalen om en elev är "dålig" på något, det anses kränkande mot eleven, vissa partier i valet anser att vi ska stryka betyg och omdömen för att det ska bli rättvisare för alla, kanske skulle vi dra det fullt ut och förbjuda alla former av anställningsintevjuer även i vuxenvärlden så att full rättvisa uppnås och alla företag får chansa på att anställa dom med kompetens, då kommer det ju att bli lite mer spänning när man t.ex. ska besöka läkaren: -Undrar om han klarade sin examen......? Och alla recentioner skulle då per automatik förbjudas, det skulle ju vara kränkande att tala om vad som är bra eller dåligt, kanske kunde bli roligt....?

Puss och Kram på er, hur ni nu än väljer.....!

Grumpy (Tjuvombudsmannen...:-)) Old Man

P.S.
Efter att jag fick svar genom ett inlägg i bloggen, så ser jag mig nödsagad att förklara och förtydliga vissa saker.....!
Svaret jag fick efter dagens inlägg lyder som följer:

Det är tur att det bara är en "flummig" blogg för tolkar man det du skriver så skall vi ha det som i USA, bara de som har råd kan få sjukvård, fler poliser, fler vapen, dödsstraff vill vi verkligen ha det så? NEJ!! Jag betalar gärna några ören mer i skatt för ett tryggare samhälle där inte plånboken styr.

Mitt svar på detta blir som följer:
Att du placerar mig i facket "flummig" blogg gör mig en aning ledsen, det jag skriver på min blogg är vad jag tycker och ingenting som man behöver sitta och analysera och tolkas behöver det definitivt inte göras, jag är djävligt glad om man inte lägger in andra värderingar i mina inlägg, det jag skriver det står jag för och har jag skrivit en sak så är jag glad om man lämnar en kommentar till det jag har skrivit och inte till det man "tror" att jag har skrivit....
Vill man analysera texter och dess undermeningar som "flummarna" gjorde på 60-talet så går det utmärkt att fortsätta att analysera Bob Dylan, jag tror inte att dom blev helt klara med dom texterna....:-)

Beträffande min "önskan" att ha det som i USA, så kan jag tala om att om jag ville ha det som i USA så hade jag nog redan flyttat dit, om alla stater som inte styrs av sosialist/kommunisttankar är som USA, då måste USA´s styrelsesätt vara jordens mest eftertraktade, eftersom mer än 95 % av jordens stater inte styrs av socialist/kommuniststyre.......! Eller...?
Att jag någon gång skulle ha hävdat att bara dom som har pengar skulle få tillgång till sjukvård anser jag vara en lögn som knappt är värd att besvaras...! Skulle du hitta ett parti som vill ha det så i Sverige, då får du leta länge......:-)

Beträffande påståendet om fler poliser, vilket jag inte heller har önskat så kan jag citera SOCIALDEMOKRATERNAS önskan inför kommande val: -Vår vision är ett tryggt samhälle, där polisen upprätthåller lag och ordning..... Att få detta till att vara skribentens önskan är att gå lite långt, eftersom jag inte sympatiserar med S överhuvud taget, dock anser jag att dömda brottslingar skall fullgöra sina strafftider och inte daltas med...!

Att jag förespråkar uppluckrade vapenlagar är ytterligare en sak som inte skall läggas in i mina texter någonsin....!
Var frågan om dödsstraff skulle ha nämnts i mina skrifter är för mig oklart och är ingenting jag förespråkar.....!

Vidare skriver personen i inlägget att: - Jag betalar gärna några ören mer i skatt för ett tryggare samhälle där inte plånboken styr.

Om du nu är villig att betala extra för trygghet, så kommer ju din plånbok att styra....:-) Hur tänker du där...?

Min blogg skall läsas som den är skriven, med glimten i ögat, satir förekommer men inget behöver tolkas på något annat sätt än det som jag uttryckligen formulerar med gemener och versaler....:-)

Grumpy (Något Irriterad) Old Man

7 kommentarer:

  1. Det är tur att det bara är en "flummig" blogg för tolkar man det du skriver så skall vi ha det som i USA, bara de som har råd kan få sjukvård, fler poliser, fler vapen, dödsstraff vill vi verkligen ha det så? NEJ!! Jag betalar gärna några ören mer i skatt för ett tryggare samhälle där inte blånboken styr.

    SvaraRadera
  2. Ja du Jaktfalken, du läser bloggen som fan läser bibeln.....
    Så för att reda ut detta så lägger jag till ett P.S. i dagens blogg, där kan du läsa vad jag anser utan dina privata tolkningar....

    SvaraRadera
  3. Såja, det är pga sådana här inlägg jag fortsatt läser bloggen :)

    Dina frågor ja, glömde visst bort dem.

    1. motfråga: ge mitt exempel på något land i världen där folket har full frihet.

    2. Norge

    3. Du skriver ju frågan så objektivt att man häpnar. Vad som är rätt och fel i din familj bestäms redan idag till viss del av staten. Du får exempelvis inte slå dina barn, du får bara vara gift med en person åt gången, du måste låta barnen gå i skolan etc. etc. Det är en glidande skala, det är inte svart eller vitt.

    När det gäller brottslingar så handlar det ju aldrig om vem det är synd om. Det handlar om att hålla samhällskostnaderna nere så mycket som möjligt. Det görs genom att försöka undvika återfall i brottslighet, och det i sin tur görs enligt forskning genom att bygga upp stabila sociala strukturer runt personen.

    Att du vill leva i något slags bibliskt rättssamhälle där man straffar folk för att de är onda och därför automatiskt ska vara inlåsta, det är ju uppenbart. Men kommer det leda till mindre brott?

    I övrigt känns det som att du börjat återanvända bilder i bloggen, kan det stämma?

    SvaraRadera
  4. Hm, det glädjer mig att du fortfarande tror på att få stopp på återfallsförbrytare...:-) Det är fan i mig en dröm som är sämre än mina Webbsidor, i alla fall mer 70-tal....:-)
    Beträffande agan, så får du ta upp det med mina barn.....?
    Formuleringsfråga...? Mindre brott, menar du småstölder eller menar du färre brott (YES, du bjöd på den), ska vi straffa några överhuvud taget, så röstar jag på att vi gör det med dom onda....:-)
    Bloggar blir till sist som SVT, det kommer repriser vare sig man vill eller inte...:-)
    Tack för ditt inlägg..!
    Vill du fortsätta...? Tryck 1.
    Vill du ha en bira..? tryck 2.
    Tänk på att skriften kan kopieras i utbildningssyfte...!
    För att avsluta...! Tryck #.
    Tack för ert samtal

    SvaraRadera
  5. Haha jag såg när jag skickat att jag skrivit "mindre" men som sagt, jag bjuder på den.

    ###

    SvaraRadera
  6. Det är hur mottagaren tolkar skriven texten!! Ibland förstår man inte dina texter och då blir uttrycket flummigt. Men jag lovar dig att jag absolut inte skall göra fler tolkningar eller komma med mina inlägga på din blogg när jag feltolkar så mycket och att du blir så uppriven av detta.

    SvaraRadera
  7. Jaktfalken är en "sötis" och har samma humör som skribenten, det är därför han älskar henne....!
    Skribenten har nyss ringt på fast linje och bett henne om ursäkt...:-)
    Men tro nu för fan inte att ödmjukheten kommer att vara för evigt (skribenten sätter ner foten), anfall är bästa försvar.....:-)

    SvaraRadera