Besökare idag


tisdag 29 mars 2011

Medborgarna lider och jag med dom....:-)

Dagens blogg fick under gårdagskvällen sitt ämne gratis, skribenten blev bönhörd, uppenbarligen så verkar bloggen väcka många trauman, dom flesta verkar kunna hantera den "chockartade" upplevelsen av att se mina enkla inlägg, medan andra får svåra bestående men av sidan......:-)

Den här sidan skrivs av mig och ingen jävla "Jöns" skall ens försöka att styra upp innehållet.....:-)

Att kalla sig skribent, föll sig naturligt eftersom det ordagrant avser någon som skriver:
Skribent är en författare till en artikel. Som yrkesbeteckning är det närmast att jämföra med kolumnist eller bloggare.
Eller som SAOL förklarar ordet:
Skribent (-ent´) -en -er s. författare av skrift.....:-)

Eftersom "skribenten" även är en utmärkt hobbyläkare, så faller det sig naturligt att jag även lämnar ett tips om behandling av den skada som jag har lyckats åsamka min läsare: Du som har fastnat i min blogg och inte själv klarar av att ta dig ur situationen trots din önskan, du kan prova med 100mg Nozinan tre gånger dagligen (inga kända biverkningar, i alla fall inga som kommer att märkas på dig, i lagom dos troligen ofarligt om du ligger under 400mg om dagen), kanske kan även samtal med din spegelbild hjälpa dig i din krishantering....:-) Lycka till......! Eventuellt kan det hjälpa om du även börjar låna lite klok literatur på ett bibliotek nära dig.....:-)
Diagnosen på ditt problem som ligger i gränszonen till chock, förklaras bäst så här:
Trauma

Ordet trauma betyder skada och att vara med om en psykiskt traumatisk händelse, betyder att man har råkat ut för en chockartad och smärtsam upplevelse.
Svåra och plötsliga händelser påverkar oss både psykiskt och fysiskt. Det tar helt enkelt tid för oss att hämta oss från chocken. En traumatisk händelse utsätter oss för akut stress vilket sätter igång en mängd processer i kropp och själ. Ibland kan den traumatiska upplevelsen vara så omfattande för den enskilde att psyket inte riktigt klarar av att bearbeta den. Om reaktionerna efter det inträffade inte förmildras kan den akuta reaktionen ha utvecklats till depressioner. Det är inte heller helt ovanligt att en traumatisk händelse kan utlösa olika former av missbruk. Så ta det lungt med Nozinanen...:-)

Att han far runt i cyberrymden och agerar master åt andra och vad dom lägger ut på sina bloggar får vara hans ensak, men att jag i min blogg skriver om saker som rör mitt liv och mina åsikter/tankar var/är för mig helt naturligt och jag kan fortfarande inte förstå att han orkar engagera sig som bloggpolis i en sida som uppenbarligen stör honom så till den milda grad att han, som han själv skriver:'
Angående kommentaren: "småsinta människor som lägger sig i saker som dom inte ens förstår?"
Det här inlägget handlar om hur Classe sitter hemma och sorterar kvitton. Jag vill inte analysera det djupare i rädsla av att bli djupt deprimerad.

För sin egen hälsas skull så kanske han borde hitta andra sidor och läsa dom.....:-) Men troligen är det försent, traumat har redan slagit till och depressionen lindras nog säkrast med ovan rekommenderad medicinering....:-)

Mitt råd blir därför, klarar han inte av att läsa vad andra skriver i sina bloggar så är nog ändå det bästa han kan göra att sluta läsa det som stör honom....:-) Han kanske skulle skaffa sig några kamrater, om någon står ut och ett eget liv och inte rota inte i andras.....!

Efter detta så byter vi ämne delvis, skribenten hade själv en traumatisk upplevelse i morse, tandborsten skulle bytas ut och Hälften som är en rationel kvinna har alltid några nya i "gömmorna", dock visade det sig att förpackningsindustrin återigen hade lyckats med att göra ett embalage som i det närmaste var inbrottssäkert, denna skräckupplevelse (trauma) löste sig med hjälp av våld och verktyg, men adrenalinet fick jobba, så det är väl lika bra att jag också går över på dämpande mediciner....:-) Fick idag på morgonen en länk som visar vådan av förpackningar.....:-) TACK Oskar....!

Varför...?

Dagens prestation blev Rute och gossen D vaknade sent och anslöt, vi hann det som var planerat och lite till, klockan är nu 18.30 och det mesta av bloggandet är klart, men jag avvaktar med att lägga ut den tills aftonen faller, chansen finns ju att jag hinner reta upp mig på något mer....:-)

Intet mer har stört skribenten denna afton om vi bortser från att grannen G kom in på kaffe med en liten rökig därtill, knappast att klassa som störning, den rökiga bör dock inte blandas med Nozinanen enligt FASS.....:-)

Så mina vänner, Sov Gott eller God Morgon, akta er för vita käppar...:-)

Grumpy (Blindskriften) Old Man

3 kommentarer:

  1. Kom och tänka på en scen ur en av mina favoritserier.

    http://www.youtube.com/watch?v=koOiHvn3UDc

    ::oskar

    SvaraRadera
  2. Klockrent Oskar, han har lite mer flint men lika "flink"....:-)

    SvaraRadera
  3. Oskar och jag fortsätter att vara anonyma.. Eftersom du är bloggstalkad nu.. Man ska vara rädd om sig i onda tider. Våren på G här.. Kram/p

    SvaraRadera