Besökare idag

lördag 26 mars 2011

Äntligen löRdag och Coop är på tapeten....:-(

Skribenten har sysslat med matte på grund av att Coop går ut med en skrift på sina bärkassar som lyder enligt följande:

Tack!
Du har just bidragit till att göra världen mer rättvis. För varje kasse du köper på Coop går TRE öre till Kooperation Utan Gränser. Du och våra andra kunder samlar på detta sätt in 3.000.000 :- varje år.
Kooperation Utan Gränser bistår fattiga i Afrika, Latinamerika, Asien och Östeuropa. Med din hjälp får de möjligheter att själva ta sig ur sin fattigdom. Med ökad kunskap blir skörden större, inkomsten ökar, familjen får mer att äta och har råd att låta barnen gå i skolan.

Detta låter vackert tills man börjar räkna på skiten och kommer fram till att dom som får det bättre av detta, endast är dom som har sin försörjning via Coop....:-(

För att räkna lätt på detta, så utgår vi ifrån att kunderna och INTE Coop enligt texten har bidragit med 3 mille om året, hur många kassar blir då detta: 3.000.000 delat på 0,03 (3öre) = 100.000.000 kassar om året som kostar kunden 1 och 50 per styck, alltså får Coop in 1krona och 47 öre på varje kasse, detta betyder att deras inkomst blir 1,47 gånger 100.000.000 = 147.000.000:- före vad som avgår för inköpet av kassarna, skribenten väljer här att vara "snäll" och kalkylerar med att Coop betalar 30 öre styck i inköp av kassarna, vilket i sig förmodligen är ett skyhögt överpris, med tanke på att kvantiteten är så stor men då kan man nog få in momsbeloppet i summan, alltnog 0,30 gånger 100.000.000 = 30.000.000:- vilket får anses vara kostnaden för kassarnas införskaffande, drar vi då av 30.000.000 från försäljningspriset, då återstår en vinst för Coop på 117.000.000:- och detta är efter att vi har tagit bort dom 3.000.000:- som kunderna bidrar med.....!

Coop borde själva bidra till Kooperation Utan Gränser med 100.000.000:- om dom nu värnar så mycket om fattiga i världen, just nu borde det rätta namnet på Kooperation Utan Gränser vara KOOPERATION INOM COOP´s GRÄNSER, att utge sig för att vara empatisk med fattiga och samtidigt endast värna om den egna kapitalvinsten är fan i mig ÄCKLIGT....:-(

Med tanke på att dom skor sig på vanliga människors dåliga samvete inför en svältande värld, så borde texten och det snaraste ändras till följande:

Tack!

Du har just bidragit till att göra Coop mer vinstgivande. För varje kasse du köper på Coop går TRE öre till Coop´s UTSUGNING Utan Gränser. Du och våra andra kunder bidrar på detta sätt till att vår vinst ökar med 117.000.000 :- varje år, men vi bidrar inte.
UTSUGNING Utan Gränser lurar Coop´s kunder att tro på att vi värnar om fattiga i Afrika, Latinamerika, Asien och Östeuropa. Med din hjälp får Coop möjligheter att sko sig under täckmantel av empati. Utan ökad kunskap hos våra kunder blir Coop´s vinst större, våra inkomster ökar, våra familjer får mer att äta och har råd att låta barnen gå i privatskola. Tack för att du går på den här BLUFFEN....!

Bojkotta allt inom Kooperationen, inte en jävla krona ska dom ha.....:-(

FUCK KOOPERATIONEN, FUCK COOP......!!!!!!!!

Annars mår jag och Hälften hyfsat och det gör även Mullvaden och vi älskar våra barn (utom Mullvaden, för han hatar både barn och alla som inte serverar mat regelbundet), snart kommer dom hem och hälsar på (inte dom som serverar, utan barnen), dock kan inte 2:an M komma i Påsk eftersom det är hennes jobbarhelg, men hon kommer före eller efter påsk....:-)

Hela sidan gick åt till Utsugarnas Hedersmedlemmar, men jag har plats för God Natt eller God Morgon i alla fall.....:-)

Grumpy (Coophataren) Old Man

3 kommentarer:

 1. Hej Grannen, Du glömde att dom där 3öre, troligtvis är vad de stackars mäniskorna i Asien, som tillverkar kassen, får i daglön.
  \\ G

  SvaraRadera
 2. Som vanligt mycket tyckande här, det är ju alltid trevligt. Låt mig få göra några påpekanden.

  Först, Göran, i princip alla sånna här påsar för de svenska matbutikerna tillverkas i Sverige.

  För det andra så gav KF/Coop sammanlagt 13,6 miljoner (2009, inte hittat några siffror än för 2010) till Kooperation utan gränser. Så förutom 3 millar från kassarna är det alltså 10 miljoner till de ger. En liten summa? Ja kan man ju tycka, men det tycker förmodligen inte de böndert i afrika som får hjälp.

  SvaraRadera
 3. Jävlar Oskar, här har man för en gångs skull fått ihop matten, då sabbar du allt med verkligheten, allt mitt räknande till ingen nytta.....:-)

  SvaraRadera