Besökare idag


lördag 1 maj 2010

Två bira till en TV-stund man helst vill glömma.....





Världen är hård sa flickan som dansade tryckare, bra ordspråk som jag kom på nyss, men här gäller inte humor utan besvikelse......

Men för att pigga upp mig själv efter det elände som jag har bevittnat idag, så tar jag mig friheten att publicera min egentillverkade logga för en svärson och en Jaktfalk som båda har svårt att komma in i skribentens tänkande om gladfotboll, sug på den ni.....:-)




Såg Bajenmatchen på 4:an och undrar varför man inte lirar framåt i stället för sidled och bakåt, dom flesta målen ska fan i mej göras på andra sidan plan, att försöka lira hem en match genom att lira defensivt är fan i mig lika omöjligt som att plocka äpplen på våren....... Nu torskade dom givetvis, men hoppet lever kvar, för torsken är ju numera skyddad enligt lag.... Så , nästa match, då jävlar.....!

Nog om detta, barnen E och M samt pojkvännen V har gått på 80-talsparty nere i stan och hälften kvartar i soffan framför en Engelsk deckare så skribenten hemfaller åt sitt tangentbord och passar samtidigt på att skumma lite ledarsidor i våra Svenska blaskor.......

Så här står det i SvD idag:
De senaste fyra åren har LO betalat totalt närmare 56 miljoner kronor till S, enligt partiets egen redovisning. Pengar som dels pumpats in i partiets dagliga verksamhet, men som också har sparats inför årets valrörelse.

Annorlunda uttryckt betalar varje LO-medlem 6 kronor om året till Socialdemokraterna, i enlighet med vad LO beslutat. På exakt den nivån har summan legat sedan 1990-talet. Utöver det betalar LO centralt ytterligare 6 miljoner kronor om året till S.
----------------
Samtidigt blir årets valrörelse rekorddyr eftersom flera partier, däribland S, för första gången satsar på tv-reklam.
I år spenderar Socialdemokraterna 70 miljoner kronor på sin valkampanj, jämfört med 50 miljoner 2006.


Det som räddat valbudgeten är lottförsäljningen, som ökat kraftigt på senare år.
Ifjol tjänade S över 55 miljoner kronor på att sälja Kombilotter, visar partiets årsredovisning.

Här vill skribenten infoga: Tydligen betalar man lotten med skattade pengar, sen bör man i solidaritetens tecken plocka ut sin vinst utan att tära på Sossekapitalet...:-)

En av de hårdaste kritikerna av LO:s stöd till S, Folkpartiets ekonomiska talesman Carl B Hamilton, menar att LO i själva verket bidrar med hundratals miljoner kronor i valrörelsen genom att låta sina medlemmar jobba för S.
–Den stora vinsten för Socialdemokraterna är att de får gratis arbetskraft. I förra valrörelsen hade 200000 fackligt förtroendevalda rätt till ledighet utan löneavdrag för att jobba för Socialdemokraterna som en del i det fackliga arbetet, säger han.

Skribenten kliar sig i skallen.....
Märkligt att en fackförenings och en A-kassaavgift kan användas på detta sätt tycker skribenten, vad tror folk som går med i facket att deras stålar används till....?
Vilket i realiteten innebär att dom förtroendevalda snor pengar av sina egna, eftersom dessa stålar betalas av arbetsgivaren om dom inte har löneavdrag, pengar som dom som jobbar kunde haft nytta av.....:-(
När man ser alla feta fackföreträdare så inser man i alla fall att det inte går någon nöd på dom........:-)


Sahlin ska passa sig, våra barn blir mer och mer påverkade av bilder på internet..!

Svd skriver vidare, idag:
På första maj gick hon ensam.
Inte bokstavligt förstås. Mona Sahlin hade med sig några hundra partikamrater redan på förmiddagen i Sundbyberg, och flera tusentals till slöt upp på Norra Bantorget i Stockholm, där S-ledarna alltid talar under valår.
Men Mona Sahlin gick utan den politiskt allierade som ser ut att kunna föra henne till Rosenbad.

För närvarande är det i oppositionen bara de gröna som har lyft sina opinionssiffror från förra valet. Miljöpartiet bär alltså ensamt fram Mona Sahlin till statsministerposten i många opinionsmätningar.
S-ledaren hade ett grönt band runt handleden, som symboliserade frihet i Iran. Det kunde ha varit en gest mot Miljöpartiet: utan den gröna uppbackningen hade S-ledaren inte kunnat tala med samma självförtroende till partikamraterna.

Med sig hade hon ett väntat löfte om sänkt skatt för pensionärer, som kostar statskassan 7,5 miljarder kronor nästa år. Och miljardlöftet om höjd a-kassa, med lägre avgift.
I Kungsträdgården, några kilometer från Norra Bantorget, lovade Vänsterpartiledaren Lars Ohly ut ett antal miljarder till byggande och renovering av hyresrätter. Och en mindre skattesänkning för sjuka och arbetslösa.


Kanske ser valaffischerna ut så här nästa val, vem vet....:-)
Skribenten undrar lite svagt var dom ska hitta/ta alla stålar till sina vackra löften, man kan undra om bankrånen kommer öka om den rödgröna röran vinner valet....?
Det festligaste är att Lars Ohyra lovar att det ska byggas 40.000 nya hyresrätter i Sverige varje år, troligen har han då tänkt sig att få upp dom i Stockholmsregionen eftersom det är där dom "bäst" behövs....:-)
Hur fan rimmar det med att partiet som han ska komma överens med (Mp), ska få fram mer grönområden åt alla "stackare" i Stockholm som har längre än 300 meter att gå från hemmet till ett grönområde..... Hur fan tänker dom där.....:-)

Som om detta inte var nog så vill dom rödgröna satsa på Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå som dessutom skall vara snabbtåg, det vill säga att det kommer inte att existera särskilt stora möjligheter att kliva av på någon station där emellan.... Skribenten undrar, om man pumpar in miljardbelopp på en sträcka mellan Umeå och Luleå skall det då samtidigt skrivas en lag som säger att alla som bor i Norrland inte skall få åka bil utan skall köpa biljett till Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå och fan ta den som inte bor vid start eller stopp på den banan..... Eller hur fan ska den linjen kunna betala sig...... Det jag gillar med den rödgröna röran är att dom verkar ha hur jävla mycket pengar som helst, upp på löftena så ska dom bjuda pensionärena på skattekompensationer så att dom ska få lika mycket över som en arbetare har...... Fan va dom är sjysta, just det alla uteliggare ska få varsin bostad också..... Stålar och grönområden med välbärgade pensionärer som strosar runt i parkerna och matar duvor med nyinköpt Grekiskt Lantbröd, fan vad vackert det kommer att bli, äntligen kommer man att göra verklighet av "Äppelkriget" så varför inte också köra "Släpp fångarna loss, det är vår"........:-)

Hur fan ska det gå med det här inlägget, jag har bara ögnat igenom SvD och tjuvtittat i DN som hastigast.....

I Aftonbladets nätbilaga kan man bland annat läsa enligt följande:
Världens olja går framför allt till transporter, över 60 procent går till driften av bilar, båtar och flyg. Men nu sinar tillgången på bränsle och det är därför Maria Wetterstrand varnar för prisökningar som kan komma. Det är inte bara klimatet som kräver nya färdsätt. Oljekrisen blir snart det främsta skälet för en omställning av trafiken.


Hm, intressant att Maria Utanwetterstrand går ut här och förklarar höjningarna av bensinen i framtiden beror på att oljebolagen vill ha högre vinst och inte på att Mp vill höja skatterna på bränsle, då kanske det är dom (Shell och grabbarna) som kommer att betala hela rödgröna rörans kalas, det tycker jag är jävligt snällt av dom.... Nu gäller det verkligen att stödja bensinbolagen så att dom kan få mer pengar att ge till oss...?

Skribenten orkar inte ens läsa Expressens ledarsida, men det kanske ni kan göra som har tid och sitta här och läsa, Mullvaden sitter här och anser att det här jävla bloggandet tär på hans utfodring och att vi ska vara solidariska så här i valtider genom att se till att minst en katt (han själv) har mat och husrum i fritt flöde och det verkar som om han har Jaktfalkens fulla stöd där, hon är dessutom vän av Sahlin så Mullvadens chanser att få någon form av matbidrag kan ses som relativt stora.....:-)

Goder Afton, både Herre och Fru.....
Grumpy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar