Besökare idag


söndag 9 maj 2010

Gamle Svarten och Ekenkisarna....

Söndag kväll och mitt huvud känns så tungt, jag glömde bort att skriva om travfolk igår så dom får nu hela den här sidan för sig själva…..


Att jag överhuvudtaget har varit insyltad i travbranchen, om man bortser från suspekta affärer på Valla i mitten/slutert på 60-talet, så handlar det i första hand om ett litet ettrigt russ som har snurrat i den här familjen i ca. 16 år och fortfarande är med på ett eller annat sätt trots sina 28-år…..
Den lille herren heter Nitro (troligen efter Glyserin), för när han tänder så slår det gnistor om honom, om ni betvivlar detta så kan ni tala med flickan som nu betalar hans pensionsvistelse……

Flickan är nämligen 1:an lilla fröken K, men i samband med att hon fick sitt russ, så införskaffade även fadern en travare som nog inte såg ut som en travare skall, men han hade absolut gett Klintan E-wood en ruskig orgasm om han hade fått se gossen Balloon Dance…..
Nog om detta, under den tid då skribenten var insyltad i både trav och i egen Webbsida med namnet visbytravet.com så forskade han lite oseriöst runt travfolk och kom fram till att på småbanorna så fungerar det på ett mer familjärt sätt än på Riksbanor, Skrubbs t.ex. där kunde man under den här tiden komma in via stallbacken bara genom att vara bekant med kuskarna och spelet var hos Gotlänningarna ganska snällt om vi undantar vissa som satsade ganska fett under en travdag…

Dom flesta som går på trav på Gotland känner varandra och talar om spel på ett fullt förståeligt sätt, men åker man till Stockholm och lyssnar på snacket på Valla så hajar man att detta är en ganska sluten krets med eget språk, så för eran skull så har skribenten äran att publicera en fiktiv träff mellan 2 travnördar på Valla:
Två ”ekenkisar”, Gurra och Tompa står och tuggar på långsidan strax före linje, efter lopp 4:a.


Gurra säger: - Jäla osis, släpa mej ut före klockarna å lirade efter proppen, tyckte att boken såg tunn ut. Degade en som stod nattsvart, men e bra på rulle. Fick kanonresa och lucka i sista, vrider ut å liket e iskall å tvärtrög. Avslutar med att hoppa, å de skulle va skriket. Nu e libran lika sladdrig som torsken ja lira.
Tompa svarar: - Jäla osis, en annan hitta ett toppslag i tredje som varit insydd i sista tre, å då varit lirad till botten. Checkade tavlan å såg att de va läge på en rövare, va helt glömd. Så ja dega en tvåhundring, å för å inte sumpa rubban drog ja hundrahundra ur skinnet. Öppna bra, å hamna i rygg tredje inner, såg ut att bli insydd för gott på första bortre. Då gunga yttern å gluggen va klar, så från å sitta i maskin ut i smörläge å tog piken. Krokna lite i sista, då högg Busen raspen, så sista 100 vare fulla snören. 68 gånger degen å 9,82 på platsen. 7.782 pistoler, rätt i lädret. Häng på, ja bjussar på en Bertil å en vit.

Vad sa gubbarna...?

En kort sammanfattning blir:
Gurra kom tidigt och tyckte att programmet saknade nödvändig info. om spelobjekten så han spelade med utgångspunkt från vad propositionerna sa om loppet. Satsade på att en häst med dåligt utgångsläge skulle vinna om den fick rätt rygg , enligt ett säkert tips från stallet. Det verkade gå bra till sista kurvan, men då gav hästen upp och galopperade, så nu är han pankare än lusen.
Tompa hittade sin vinnare i lopp 3, en häst som hade blivit instäng i sina tre sista starter och nu var bortglömd av spelarna. För att inte förlora alla pengar så spelade han vinnare/plats. Såg dock ut som att hästen skulle bli instängd igen efter första kurvan, men hästen utanför galopperade så han kom ut och tog sig till ledningen. Tappade lite fart i sista kurvan, så Erik Svensson fick driva lätt med spöet och sista 100 metrarna av loppet fick hästen nya krafter. Han vann 7.782 kronor och vill bjuda Gurra på en öl och en snaps.

Jaha, säger ni, vart fan vill skribenten komma med det här då………?

Det var en jävla bra fråga, men den fick ni inget svar på för skribenten vet inte själv varför han skrev det här över huvud taget, så där fick ni något att grunna på…..:-)


Sussa sött precis som Mullvaden och skribenten tänker göra och kom ihåg att det bara är 3 arbetsdagar i veckan som kommer…..:-) Det är inte Mullvaden på bilden, han skulle aldrig flina åt någon som inte serverar mat enligt löpandebandprincipen (jävligt lång ord)...
Grumpy...

1 kommentar:

  1. Haha.. Detta med travet hade jag ingen aning i att du varit insyltad i på Ön. Men blev jag förvånad? Svar Nej ☺... Lite man vet. Hade jag haft sångröst borde jag sjunga "Gamle Svarten" eller "En sliten grimma" på din födelsedag. Men då börjar du väl lipa, och det funkar ju inte.. Ha en bra vecka...
    Bajenkram

    SvaraRadera