Besökare idag


måndag 10 maj 2010

Skolan har återigen utsatts för förståsigpåare......

Mina damer och herrar och kobenta märrar, en ny dag är kommen och skribenten har kommit på att Gotlands Allehanda har gett sig fan på att vad som än händer så måste skribenten få material till dagens blogg….:-)

Detta har man idag tillgodosett genom att ta in en insändare av en kvinna (?), som verkar vara besatt av någon form av Gudrun Skyrmansompesten komplex, hon retar upp sig på att man tydligen har sagt att RUT-avdraget endast avser att skydda det kvinnokränkande ”yrket” städning….
Skribenten trodde i sin enfald att man väljer yrke efter förutsättningarna hos sig själv, men som vanligt när folk med röda strumpor uttalar sig så gäller det inte att vi har rätt att städa om vi är kvinnor eller att snickra om vi är män, utan nu gäller det att byta för att kräva rättvisare könsfördelning sen får det vara hur fan det vill med förutsättningarna….


Jag häpnar över enfalden, tror dom där jävla rödstrumporna att kvinnor och män har samma fysiska förutsättningar när det gäller uppgifter i livet, om så är fallet så undrar jag varför kärringen (Anna) inte omskolar sig från läraryrket till Betongarbetare bara för att visa att hennes oprövade teori håller…. Om nu allt är som kärringen säger, då undrar skribenten hur det kommer sig att vi t.ex. på idrottsarenorna inte ser resultat som är lika mellan kvinnor och män…?
Näru, flummkärring du bör nog läsa på innan du kastar ur dig en massa påståenden om att vi är lika alla människor….

Skribenten lämnar dom vidsträckta träskmarker som bebos av individer utan omdöme, istället skriver vi några rader om att jag börjar känna av den globala uppvärmningen nu, solen tittade fram nu på eftermiddagen/kvällen så jag tror fan i mej att temperaturen nästan kom upp över 8 grader celcius och vi har ju bara avverkat 1/3 av maj månad…
Slutar vi inte med användningen av fosila bränslen och flygresor så kommer vi bergis att ha 15 grader ute redan till juni månads slut…:-)


Va fan ljuger alla för och dessutom försöker få oss att få dåligt samvete, dessutom pågår en Webbdebatt på nätet ang. den stora cannabisrättegången där en skribent hävdar att cannabis är inkörsporten till starkare droger (det måste ju då betyda att hela jävla Turkiet, Afghanistan, Libanon, Pakistan och Nepal med omgivningar består av Heroinister i dag), ska vi prata om inkörsport till starkare saker så kan jag med säkerhet fastställa att alla som går på droger av vilket slag det än månde vara, har börjat med alkohol, så ge fan i att försöka klassa farlighetsgraden på rus utan kom med förslag på vad man ska göra för att folk inte ska börja med droger/alkohol….!

Aftonen har annars inget speciellt i sitt sköte, utan man får fan i mig skriva om sånt som blixtrar till uppe i det område som kanoten utan indianer besitter…:-)

Skribenten var inne och vände på DN´s ledarsida, tro det eller ej, någon jävla dåre till förståsigpåare (hade den varit publicerad i Aftonbladet, så hade skribenten kunnat sätta en slant på att den var skriven av Helle Klein), har fått skriva en artikel som jag här delger er valda bitar ur:

Den svenska regeringen har nyligen föreslagit att lärarlegitimationer ska införas. Det kan vara ett sätta att upprätthålla en miniminivå. Men redskapet är tveeggat. Eftersom det är ett så hårt straff att få legitimationen indragen måste kraven på rättsäkerhet vara höga. Därför blir det i praktiken mycket få legitimationer som kommer att dras in. Samtidigt skapar en legitimation illusionen att alla som har den är lika bra och i princip utbytbara.
------------
På en och samma skola kan elever i angränsande klassrum leva i skilda världar. I det ena pågår en lektion där eleverna sporras att göra sitt bästa, där de som inte förstått snabbt upptäcks av läraren och får det stöd de behöver. Eleverna i klassrummet bredvid är vare sig mer eller mindre intresserade av skolan och ämnet som de just håller på med. Men det lyfter inte. De har haft oturen att få en loj och ostrukturerad lärare, som denna dag liksom så många andra kommit dåligt förberedd till lektionen. De duktiga eleverna har förlorat arbetsglädjen. De som skulle behövt hjälp har kört fast.
-------------------
Så ser verkligheten ut. För att förändra den krävs kontroll, inte av hur många timmar lärarna är i skolan men av hur elevernas kunskaper utvecklas.
Uppgiften är svår, eftersom kontrollen lätt skadar det som den skulle främja. Är den helt inriktad på elevernas testresultat är risken att undervisningen snävas in till det som förväntas bli testat. Blir kontrollen mycket detaljerad kommer pappersarbete att ta tid och kraft från själva undervisningen.
Bäst utövas kontrollen genom ett aktivt ledarskap, genom att rektorer besöker lektioner och aktivt deltar i och uppmuntrar en dialog om undervisningsmetoder och elevernas kunskapsutveckling.


Tror idioten att elever inte uppnår dom resultat som är uppsatta för skolan på grund av att lärarna kommer oförberedda till lektionerna, så borde fanskapet till författare av artikeln ta och besöka en högstadieklass i en förortsskola någonstans i Sverige…..

Men att upptäcka att artikelns sakfel beror på att varje klass har ex. antal ungdjävlar som helt saknar studieintresse skulle kanske bli en sån svår chock för vederbörande att han/hon inte längre kunde skriva sina otroligt kloka ledare…
Bara strofen: aktivt ledarskap, genom att rektorer besöker lektioner och aktivt deltar i och uppmuntrar en dialog om undervisningsmetoder och elevernas kunskapsutveckling.

Aa, eller hur, rektorer som har både tid och möjligheter att som någon form av Hotellvärld gå runt i skolan och starta dialoger i högstadieskolor… Var fan ska vi hitta dom…..?


Jag som är en man som har idéer, har lösningen på problemet:
Stäng av alla jävla ungar som tar lärartid av sina kamrater och se till att alla jävla ointresserade föräldrar ålägges att hjälpa sina egna ungjävlar med sådant som ungarna har svårt för, tro för fan inte att lärare kan avsätta tid till att serva era puckade ointresserade avkommor med era jävla bortskämda gener…..:-(

Att vara förälder innebär (kanske glömde dom bort att berätta detta för er, på eran sexualundervisning om ni nu var där) faktiskt att man har ett ansvar både mot sin avkomma och dom som ”utsätts” för avkomman….


Hm, att en 60-årig skribent med svagt hjärta ska behöva utsätta sig själv och sin söndersparkade katt i fotändan för detta är fan i mej otroligt……..:-)
Sov gott, om ni kan efter det här (Mullvaden nickar svagt med fläskläppen hängande....:-).....
Grumpy Old Man

6 kommentarer:

  1. Vad ilsk du verkar vara. Vårda ditt språk gubbjävel hehe....Du, vi kommer snart, då ska vi låta grabbarna väcka dig varje morgon kl 06.00! DÅ får du något att skriva om.

    SvaraRadera
  2. Klarade skribenten att uppfostra tre stycken, så ska han fan i mej klara två till....:-)

    SvaraRadera
  3. Mmm Du och E har faktiskt 3 av världens finaste ungar.. Ödmjuka, väluppfostrade, trevliga, sociala.. Sagt det förut Classe.. E och du har verkligen lyckats där.. Era barn klarar t o m av att umgås med "äldre" damer och finna sig till rätta. Sen är dom Hammarbyare, och det fick dom välja själva ☺.. Bra jobbat där! Kram/p

    SvaraRadera
  4. Det där har du skrivit själv din rackare. Heppårre!!! KI

    SvaraRadera
  5. Skribenten orkar inte svara på sina egna inlägg, han är helt utmattad av att försöka träffa rätt på tangenterna i pekfingervalsens svindlande snurr.....!

    SvaraRadera
  6. Nejdå.. Det skrev jag, som är som Classe.. Vågar stå för mina åsikter ☺.. Det är sant, dessa tre "ungar" gick rätt in i mitt hjärta för många år sedan. Jag bor på Söder och heter Pia

    SvaraRadera