Besökare idag


söndag 8 augusti 2010

Trasiga tak och regn är en klassfråga, som ger jobb........

Av brödtexten att dömma så kan man tro att skribenten är lycklig över att någon har ringt och vill ha ett jobb utfört, men där tar ni ruskigt fel, för det är hälften som behövde en snickare för att taket på Lindeväg har tagit in vatten under störtregnen som sommaren har så ödmjukt erbjudit oss.....:-)



Skribenten skrev ju nyligen en lovsång över lyckan med regnet och allt det goda det medförde, att sitta och lyssna på regnet i uterummet tillsammans med bira var ju så himmla fint, DET VAR DÅ DET, hade skribenten suttit i stora rummet med en bira i morse, då hade han kunnat duscha samtidigt....:-(

Allt uppdagades av skribenten i morse, jag hade för en gångs skull vaknat 06.15 och tyckte att allt var prima, detta skulle betyda att jag fick dricka mitt morgonkaffe tillsammans med gårdagens tidning och Mullvaden som inte ens skrek efter omedelbar servering, skribenten börjar ändå snällt (tyckte Mullvaden i alla fall....!) med att ge det lilla "kräket" frukost och sätter sig sen i soffan, DÅ HÄNDER DET, taket formligen öppnade sig ovanför Pianot och här regnade det inte manna från himmelen som uttrycket är, här regnade det fan i mig kaffevatten för 3 veckor framåt, skribenten och hälften hade äntligen fått Sveriges modernaste sprinklersystem, det inte bara bekämpade eld, det blockerade fan i mig alla möjligheter för eld att uppstå i veckor framåt.....:-)

Under balkongen utanför skribentens och hälftens sovrum hade taket sjunkit på mitten och där stod en vattenpöl något mindre än Östersjön, falsarna orkade inte längre hålla emot vattnet, detta är saken sedd från ett mera proffsig vinkel och annorlunda uttryckt än som skribenten uttryckte saken 06.30 i morse.....:-)


Vill ni veta hur skribenten uttryckte saken då, så var det ungefär enligt följande:
FÖBANNADE JÄVLA SKITTAK, FAN VAD JAG HATAR DEN HÄR JÄVLA SATANS KÅKJÄVELN, eller något ganska likt det.....:-)

På något vis kan man ändå säga att det sammanfattade situationen på ett ganska rättfram sätt, kanske något starkt men för skribenten i den situationen ändå förhållandevis "sakligt".....:-)

Så idag har skribenten rivit av trallgolvet på halva balkongen, tömt "lilla Östersjön" , ringt plåtslagaren som givetvis har semester till den 18;e denna månad och sedan byggt ett provisoriskt tält över skiten, hela falsplåten måste tas bort och trätaket under också, skribenten måste bygga nytt fall och plåtslagaren lägga nytt dubbelfalsat tak, sen skall det byggas en ny balkong på det, HAR MAN INTE JOBB SÅ SKAFFAR MAN SIG....:-(

Hälften har alltid velat ha en snyggare balkong så kanske var det någon som ville hjälpa henne med att få igång den sommarlata snickaren, hur som helst så får hon nu som hon vill....:-)

Skribenten skulle åkt upp till Upplandsskogarna nästa måndag, men det vill jag se innan jag tror, i afton skiter skribenten i vilket och ägnar aftonen åt att gå till Lilla Elefanten för att där äta med dom delar av familjen som just nu är här hemma d.v.s. Skribenten själv, hälften, 2:an M och 3:an E som är ledig från Munken i afton....!

Om man sen vid hemkomsten drar någon extrabira så kommer i alla fall skribenten att sitta någon annan stans än i vardagsrummet, för "vattnig öl" är det värsta jag vet efter läckande tak....!


Detta bjuder jag er på, så att ni till morgonkaffet/nattfika kan få känna lite skadeglädje, vilket gör att en mysstund med morgonkaffet/nattfika känns mer givande..:-)

Så, som vanligt God Morgon eller God Natt vilket som passar er "skadeglada" individer bäst, ser ni någon jävel som går omkring på Lindeväg med snorkel, då vet ni att det utlovade nattregnet kom helt enligt principen: SKA DET JÄVLAS SÅ SKA DET.....:-)

Grumpy (Slussvakten) Old Man

3 kommentarer:

  1. Godmorgon!.. Nejdå inte skadeglädje.
    Tycker faktiskt synd om dig/er.
    Låter jobbigt detta med vattenläckan. Hoppas du fixar till det snabbt. Och att inte för mycket blev förstört.
    Skuttar till jobbet nu då. Känns inte helt ok.
    Kram/p

    SvaraRadera
  2. Skomakarens barn osv osv.. Nej men allvarligt talat så nu fr tiden bygger ju alla balkong med öppen nock, så det blir inget problem. Kör man sen med limträbalkar, säg 42mm, och ett par K24-reglar så bör det inte bli några problem. Ring om det du undrar något, jag tar som vanligt inget ansvar.

    SvaraRadera
  3. Som vanligt, så är Oskar insatt i dom tekniska konstruktionerna på ett häpnadsväckande sätt.
    Men jag tror att jag kör en trad. vaskning av nuvarande konstruktion. Vridmomentet blir ju konstruktionens bärighetsbelastning även om man byter limträt mot vridbalk och ökar sidomåttet med 3 mm., eller hur.....:-)

    SvaraRadera