Besökare idag


fredag 30 juli 2010

Regnig picknick är även det en picknick..:-)

Redovisningen av picknicken borde ha legat ute redan i morse, men gjorde den det då, NEJ skribenten ansåg att ni skulle få ta del av den först till lunch och skribenten har alltid rätt....:-)


Hur det nu än är med det, så åkte vi fyra personer upp till Bungemuséet och hela resan som gick via västra kusten var så gott som helt i avsaknad av regn, familjen från Ekerö var givetvis på plats när vi anlände, skribenten gjorde en inte alltför bra vändning på parkeringen och möttes sedan av gossen E som hade lyssnat på vad elektrikern M hade sagt, så den unga pojken (5år) hälsade givetvis inte artigt utan sa till skribenten: Du kör som en kärring.....:-)

Eftersom nu skribenten är fullt medveten om var orden kommer ifrån så lägger skribenten här ut ett ordspråk som direkt riktar sig till elektriker på Ekerö som är egenföretagare och har förnamn som börjar på M och efternamn som börjar på S:

Det som kommer ur påse, har varit i säck....!

Alltnog så kom regnet som ett paket på posten, d.v.s. något senare än sagt, men givetvis i större format än vad vi hade trott....:-)

Vi trotsade regnet och hade kanontrevligt, men när det blev dags för mat så krävdes tak över huvudet och hela gänget intog en lada från 1800-talet tidigare del, med den påföljd att övriga kulturtörstande människor knappt kunde ta sig in och till största delen avstod förutom en tysk dam och herre som dessutom hade lyckats lära sig att säga HEJ, vilket var en prestation i sitt slag......-)


Skribenten och resten av hushållet avslutade gårdagen med galamiddag vars höjdpunkt var Champagneprovning under ledning av den största champagneälskaren i min närhet, YES, ni trodde rätt, 1:an K tillsammmans med sin J presenterade ett dignande bord som innehöll bland mycket annat 5 exklusiva pavor av blandad sort, blindtestets stora vinnare blev samma sort som serverades under skribentens födelsedagsfest...:-)

Den här bloggen skulle ha varit ute redan till lunch, men när skribenten dricker sitt morgonkaffe (förmiddagen till trots), då frågar 1:an K om han är klar att åka....? Det visar sig att hon har lovat damen som skall hålla hennes rashäst med husrum och livskvalitet efter flytten från Lummelunda, att skribenten och hon skulle köra ut honom under förmiddagen, att flytta kusar är inte gjort i rödrappet, men efter att skribenten kom i paltorna så lyckades vi få rashästen på plats runt 15.30, så skribenten fick göra uppehåll i författandet för att agera djurspeditör mellan Lummelunda och Viklau...:-)


Rashästen är ett Russ, men anser sig vara Fullblodsarab, därav hans huvudbonad, han (Nitro) verkar vara helt nöjd med sin nya bostad trots att han numera bor ihop med en enklare ridhäst...:-)

Mullvaden gillar inte att man snackar om andra djur, så vi har inte sagt till honom vad vi har gjort under eftermiddagen, men han har bevakat grillen i trädgården för att vara säker på att ingen grillar utan att han kan intaga den skattepålaga som han anser att han skall ha vid all grillning....!


Troligen kommer det ingen uppdatering under kvällen, så ni får vara nöjda med detta, har ni klagomål om uppdateringarna så kan ni alltid försöka maila till skribenten på adressen papperskorgen@classe.nu, förmodligen kommer ni bara att få ett felmeddelande i erat e-postprogram, det är rätt åt er om ni bara ska gnälla...:-)

God Eftermiddag, eller något annat som kan passa....!

Grumpy (Hästlogistikproffset) Old Man

1 kommentar:

  1. Du är förlåten eftersom du har dina barn 1:an K, 2:an M och deras snubbar där nu. Träffade din son 3:an E idag! Mycket trevligt! Den där fina hästen hade jag velat se. Ha det så gott och hälsa familjen och grannarna ☺.. Kram/p

    SvaraRadera