Besökare idag


torsdag 8 juli 2010

Äntligen hemma och allt är sig likt......?


Så har då äntligen skribenten återvänt till den kära ön och det mesta är sig likt om man undantar att Mullvaden flämtar över att det är för varmt, han rör knappt på sig utan sitter där solen inte når honom och har helt plötsligt fått intresse för trädgårdens växtlighet, eller kanske bara ger sken av detta, när inget händer i skuggan så sitter han där och luktar på blommorna som en viss känd TV-tjur, det kanske blir så att hans andra namn får bli Ferdinand....?

Hur det än är med det så hann skribenten bara till färjeläget innan han började reta upp sig på turisters brist på effektivitet, kärringsatan framför skribenten i bilkön påstod att hon hade bokat biljett men inte fått något bokningsnummer (första gången i världhistorien i sådana fall), killen i luckan var hur trevlig som helst och ville verkligen hjälpa "skåpet", så han frågade henne om hon kunde uppge sitt namn:
-Andersson, svarade dumhuvudet.....:-(


Killen försökte förklara för henne att det inte räcker med Andersson, när det är 1.500 personer som har bokat båtbiljett, varvid kärringjäveln spyr galla över honom och bokningssystemet, allt nog så lyckas killen spåra henne i bokningslistan (nu har skribenten som hör hela konversationen genom att bilfönstret är nervevat på grund av värmen, nått sin gräns i adrenalinproduktion), nu övergår "träskrenset" till en diskution om det går att delbetala biljetten med både kontanter och en del på kort...:-(

Skribenten provar om signalhornet fungerar och det gör det i ca. 45 sekunder som jag trycker på knappen på ratten, jag missar resten av samtalet men kärringen betalar tydligen hela beloppet med kortet och försvinner i bilen åt vänster körfält, skribenten får en ursäkt för dröjsmålet av den unge mannen i luckan, vilket jag talar om för honom att det borde varit "skåpet" som skulle ha bett om ursäkt....:-)

Han tar det säkra före det osäkra och skickar skribentens bil till högra sidan med körfält....:-)


Om man planerar sin semester långt innan man förverkligar den, är det då inte på sin plats att man för både sin egen och andras trevnad har betalt biljetter och dessutom håller koll på sitt bokningsnummer, kanske är jag gnällig i överkant, men man skall veta att potentiella yxmördare sällan annonserar sina dåd innan utförande, kärringen ska ha jävligt klart för sig att jag kommer ihåg hur både hon och dottern ser ut.....:-)


Jag har som sagt lämnat skogarna för att återvända till hemmet och min lilla kompis har åkt i eget framsäte mot sitt nya hem (skribenten vill inte höra talas om någon kritik av hans utseende, han har dessutom samma frisyr som skribenten hade när han blev MODS 1963), så nu är han stationerad vid det japanska trädet vid dammen med Karparna, han ser ut att trivas, vilket glädjer skribenten och Mullvaden verkar vara helt ointresserad av honom, det beror förmodligen på att han genast såg att killen är för kort för att nå upp till kylskåpsdörren....:-)

I morgon väntar släktträffen på hälftens sida, den går av stapeln mot kvällningen, skribenten återkommer med rapport om hur det avlöpte, men det blir i morgondagens blogg....!

Några bira i solen och trädgården har dock lugnat ner skribenten en aning så nu skall kanske frid infinna sig.....?

Dom första bjöd grannen G på, som dessutom på sin mobiltelefon har en "APP" som visar hur man ser ut om några år om man käkar för mycket snabbmat, så här blir skribenten....:-)


Nu är inte risken så särskilt stor eftersom skribenten endast intar snabböl (vilket betyder: 33 cl. d.v.s. Öppna, 2 klunk, tom och släng),alla vet ju att det är inte ölen som ger fett runt midjan utan bristen på motion, så för att uppehålla träningen så rör sig skribenten sakta medan han dricker sin öl och går hem, men oftast för sent tycker värdfolket i sina pyamasar (måste vara 2000 år sen jag använde det ordet sist), men något som alltid går hem är ordspråk:

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Allt för denna gång, återkommer garanterat i morgon, så tills dess adrenalinkramar och snabbmatspussar från skribenten till er alla.....!

Grumpy (Adrenalinpumpen) Old Man

2 kommentarer:

  1. Det var trevligt att ha dig hemma på gatan igen, och att dela bira med dig.
    När jag läste dagens inlägg, kom jag att tänka på en historia, om Zebran som besöker bondgården.
    Hon går till hönsen och frågar:
    - Vad gör ni då?
    - Lägger ägg???
    Zebran gick till grisen och frågar:
    - Vad gör du egentligen?
    - Jag blir bacon, skinka, fläsk och korv...
    Zebran ser en ko och frågar:
    - Vad gör du?
    - Jag ger mjölk, smör, ost, grädde...
    Zebran ser en stor hingst och frågar:
    - Vad gör du?
    - Kom hit och ta av dig pyjamasen så ska jag visa dig!!!

    Ha det, till nästa bira. G

    SvaraRadera
  2. Ha ha.. Du passar som fet Classe.. Pondus typ ☺. Och du grannen G, Går det att föryngra, rynk reducera och lite sådant så måste vi testa! Annars avstår jag det Skribenten utsatte sig för.. Håll stilen nu grabbar.. Ses nästa veckan.
    Kram p.
    Ps.. Tycker din kompis vid dammen är lite söt, men vad händer om det regnar på honom?

    SvaraRadera