Besökare idag

söndag 13 februari 2011

Söndagar är näst sista dagen......?

Varför skrev skribenten detta som överskrift.....? Jo, det var så här att 1:an K, Hälften och skribenten var på stan under lördagens förmiddag/eftermiddag för att hitta en lämplig present till gossen P som hade den omtalade festligheten på Hamnplan under lördagsnatten, våran presentsökning blev tuffare än vad vi hade trott, inte lätt att hitta present till ett "sportfreak" av hans kaliber, försök själv i en tavelaffär på St: Hansgatan så får ni se, det närmaste vi kom något av intresse var en tavla med en Torsk som höll i en hockeyklubba, kunde ju ha passat bra med tanke på att han håller på Brynäs (tror skribenten i alla fall), men skribenten skall hålla käften om hockeylag som "torskar" eftersom jag själv håller stenhårt på Leksand och  har alltid gjort så, man sviker inte som supporter bara för att det går dåligt....!


På tal om detta, så kan jag berätta att jag blev uppringd av en herre (detta var när det började luta åt att Bajen skulle få lira på grusplan en stund) vid namn H.S som vid detta tillfälle ännu var tränare för Skelefteå, han skulle eventuellt bygga sig en sommarstuga här på Östra sidan av kobben, han hade fått mitt telefonnummer av L.L. som är anställd ledare i nämnda klubb, samtalet löd efter en stund enligt följande (ni ska läsa detta med norländskt lugn och dialekt): - Ja hörd att du inte gillar rikti hocky, hä va visst nå skit me knätofsar, säg för fan inte att du gillar Hammarby i fotboll åxå.....? Varvid skribenten kröp till korset och sa: Jo, fast utan norländs brytning...:-) Då var H.S. tyst en liten stund, sen sa han: - Å fan, du e int bara snickare, du e fan född looser åxå.....!

Dom är fräcka dom där norrlänningarna, fast uppe i dom där avkrokarna kan dom bara lira hockey, eller tänka ut jävelskap till "skåningar" (alla som bor söder om Gävles norra gräns)....:-) Annars kan jag bara berätta att vi (Hälften och skribenten) nu är ensamma i huset igen 1:an K drog med flyget klockan 16.20 och lämnade föräldrarna utan att vi fick några matpengar för nästa vecka, det betyder att jag blir tvungen att jobba en del i kommande vecka, Hälften uppbär ju just nu sin ersättning (80 %) från försäkringskassan och skall så göra några veckor till, sedan gäller nog halvtid ett tag som man säger i fotboll......:-)

Skribenten kände ett enormt kaffesug och blev tvungen att slå på bryggaren, hade sån tur, så att det låg några djupfrysta "köpebullar" i frysen, dom får nu vara avslutningen på denna lättjans dag, som som vanligt har spenderats under yllefilten i soffan, men från det ena till det andra, så kom jag på att jag glömde tala om varför överskriften löd: Söndagen är näst sista dagen....? Efter att vi hade lämnat galleriet med "torsktavlan", så tyckte den lilla "lyxdamen" (1:an K) att föräldrarna såg undernärda ut, så hon bjöd föräldrarna på en "enklare" lördagslunch på Restaurang Bolaget och efter maten så letade vi vidare efter presenten i butikerna som ligger i anslutning till Restaurangerna, där hittade vi ett frågespel, som hette Idoiotiska Frågor, eller något liknande, det gick ut på att svara rätt på onödigt kunnande, där var frågan: - Vilken veckodag är den vanligaste för självmord....? Svaret var inte söndag som skribenten trodde, utan MÅNDAG....! Detta betyder ju att söndagen måste vara näst sista dagen för dom som har planer på att hålla sig till statistik....! Presenten hittades på Restaurangen, ett presentkort utan frågor...:-) En mindre summa för att låta jubilarens gourmetmun få sin beskärda del av livets lyx, hoppas att det smakar....!

Slut för i afton, var rädd om morgongröten, inte bränna vid och framför allt inte sätta i halsen denna olycksdrabbade dag som ju måndagen bevisligen är....:-) Så God Natt (söndagsläsare) eller God Morgon (måndagsläsare), må Gud vara med er, för jag är upptagen på annat håll under dagen...:-)

Grumpy (Onödigt Vetande) Old Man

1 kommentar:

  1. Jäklar, visste det var nåt jag glömde...matpengarna... ;)

    Tack för en superhelg, ses snart igen!

    Pussiluss

    SvaraRadera