Besökare idag

torsdag 22 december 2011

Levande kärringar med pudlar hotar Gotlands rävbestånd....:-(

Ibland kan man ju undra om inte livet saknar vettiga höjdpunkter, ingenting händer, man får förlita sig till lokalblaskan (Gotlands Allehanda) som inte sviker en lätt ADHD-störd skribent. Alltid, och jag menar alltid hittar man uppslag som är helt outstanding, man kan undra om alla småorter i Sverige ser ut på samma sätt……?
Ett av Julens lågvattenmärken är kommunens (förlåt, Regionens) sätt att hantera kärringen med pudeln, historien är som följer:

I måndags så hade man huvudnyheten  som med feta rubriker berättade om  Eva Isberg och hennes ”fjollpudel” (Travis), hon säger enligt följande: - Vi är rädda för rävarna som går till attack, man vet inte om den är aggressiv eller bara vill leka. Jag bar Travis i famnen och räven ”förföljde” oss ända hem.
Nu har Regionen´s s.k. djurvårdare avrättat räven i tisdags morse och ”fjollkärringen” och hennes hund är sååå lyckliga…..?

Skribenten vet inte allt om rävar, men efter lite efterforskning så har jag lärt mig följande: Rävar har ett starkt revirtänkande och äter smågnagare och skadade mindre djur, även höns och annan tamfågel står på menyn under förutsättning att dom inte har flyktmöjlighet, med andra ord, djur som vi håller i bur och som räven kan fånga inne i buren dom står på menyn. Eftersom Regionen med sitt sopavgiftsfrosseri mer eller mindre uppmuntrar till komposthantering i villaområden så uppstår följande, smågnagare (möss och råttor) söker sig till komposten i villaområdet, rävens tänkta mat flyttar alltså ur skogsbrynet till villaområdet, logiken säger att om maten flyttar så bör han som ska äta flytta efter…. J
Proportionerna på det hela börjar bli ”jönsiga”, normala rävar drar om man närmar sig, dom vill inte ha med oss människor att göra men gillar det vi lämnar efter oss t.ex. matrester. Undrar om nästa steg är att kärringens hund blir skrämd av en katt och hon kommer att propsa på att även dessa skall skjutas av…?

Kanske skulle jag propsa på att grannarnas hundar skjuts av eftersom dom förföljer mig när jag går längs med villagatan här i området, nä, jag tycker att man kan skjuta av hysteriska kärringar med pudlar som tycker att deras onyttiga pudlar är mer värda än djur som håller efter råttor och möss, men det här får man förmodligen leva med….:-) Följ gärna insändardebatten på helagotland.se och fundera på vem som har rätten på sin sida, länk får ni här under, klicka och läs…J

http://www.helagotland.se/debatt/diskutera.aspx?categoryid=356606&threadid=7349926

Färdigskrivet om rävstackaren och hans familj, nu skriver vi om Skribentens familj: 3:an E kom med båten under natten, 2:an M anländer under natten till fredag och sist men inte minst 1:an K kommer med flyg under fredagen, sen är det Jul med tjyvavsmakning av Julmaten natten till Julafton…..:-)
Om man bygger eller ska bygga åt folk så svarar dom i telefonen, när man är klar och vill ha betalt för utförda tjänster så verkar alla deras telefoner vara ur funktion, jag tycker att sådana människor kan dra åt helvete omedelbart….:-(

Nu slutar jag gnälla en stund så att ni får vara i fred….:-)

Grumpy (Rävälskaren) Old Man

1 kommentar:

  1. Givetvis helt märkligt gjort.

    Däremot får du nog ta och passa dig lite vad du skriver på dylika diskussionsforum, det kan faktiskt vara olagligt.

    SvaraRadera