Besökare idag

söndag 25 september 2011

Söndagen har anlänt och håller på att försvinna....:-)

BIODISEL.....!

Produkten som blev miljöovänlig över en natt......? Argumentet varför den inte skall finnas är att den kommer att sätta hela U-landsvärlden i svältsituation, detta publicerades av två Amerikanska magasin och blev därmed en "sanning", frågan är nu om denna "journalistsanning" är sponsrad av Amerikanska oljebolag, om detta tvistar di lärde......?

Vad som dock kan fastställas är att bensintillverkning i sig är en ganska olönsam verksamhet, för att framställa 0.75 enheter bensin måste man förbruka 1.0 enhet annan energi, med andra ord en förlust på 0,25 enheter energi, dock kan man anta att dom bidrag som t.ex. Amerikanska staten ger till oljeproducenterna är hyfsat lukrativa och att detta i sin tur gör att inga andra bränsleformer får komma in på marknaden som skulle störa oljebolagens profithunger....!

Amerikanarnas största oro för ett oroligt Irak (och flera andra länder i U-lamdsregionen) baserar sig på skräcken att inte ha tillgång till deras oljekällor, att dom någonstans skulle vara på plats av humanitära orsaker kan vi nog helt avfärda, ett land som har 2 % av jordens oljetillgångar, men förbtukar 75 % av samma vara är knappast "betrodda" humanitärarbetare, Skribenten noterar med skräck att alla länder i världens södra och östra delar har Amerikanska statens fulla stöd om dom har minsta produktion av olja, annars kan dom "dra åt helvete" empati är inget amerikanskt ord, men det är profit.....:-)

Det sägs att Henry Ford var en av orsakerna till förbudstide i USA, hans berömda T-Ford var ju så snillrikt konstruerad (Bensinförbrukningen kunde genom ett ställbart huvudmunstycke, som reglerades från förarplatsen, hållas på cirka 0,8 liter per mil. Tack vare det ställbara munstycket kunde bilen köras på alternativa bränslen som fotogen, etanol mm.) så att det förelåg risk att alternativa enrgisorter kunde konkurera ut oljebolagen och därför köpte oljebolagen folk i senaten till att genomföra lagförslaget om alkoholförbud så att man skulle få bort all form av tillverkning av sprit, på detta vis var folk tvungna att utveckla bensinmotorn och etanoldrift föll i glömska, kanske sanning kanske inte, men kom ihåg att i varje rykte ligger en sanning....:-)

Med detta i åtanke så ställer skribenten frågan: Skulle svälten i världen verkligen bli större om vi övergick till Biobränsle, eller vill bara oljebolagen att vi ska tro det......:-)

Nu byter vi ämne och talar om den svältfödde individen i hushållet (Mullvaden) som nu är tvångsansluten till Viktväktarna, han får numera "mjukmat" på morgonen runt 06.30, sedan kommer det sista i påsen (hälften)b klockan 18.00, hans klocka går på minuten och ännu så länge har vi ju sommartid, vilket ger vid hand att han snart kommer att få sin kvällsmat en timme tidigare, han ser redan fram mot detta tror Skribenten, han är aktiv motståndare till all form av ransoneringar som drabbar honom och hans mage, till saken hör att han har nästan fri tillgång till torrfoder men detta anser han vara djävulens påfund.....:-( Han hälsar inte, om ni inte öppnar kylskåpsdörren....!

Helgen är nu avklarad och även Skribentens penicilinkur, så nu går allt mot det normala igen, Hälften har målat massao av fönster på vårat sunkiga "slott" medan Skribenten har skött om spackling och gräsklippning samt köksregionen under två dagar, hoppas att ni får en bra vecka, för det ska jag ha......!

Sov Gott eller God Morgon, hur det nu passar er.....:-)

Grumpy (Ransoneringschefen) Old Man

3 kommentarer:

 1. All kritik du framför mot USA ska ses i ljuset utav Gotlands nära relationer till Ryssland. När gasledningen byggdes dumpades det pengar på gotlänningarna och man förstår ju att det finns en tacksamhetsskuld för er att betala.

  Din agenda är inte längre dold, det är uppenbart att gotlänningarna har blivit Putins marionettdockor.

  SvaraRadera
 2. Kära Oskar!
  Tror du att "pravda" själv skulle påverkas av att smärre summor av gaskapital når denna ö, nej inga Rubel i världen kan få Skribenten att undanhålla sanningen om världsstaternas maktmissbruk.....:-)

  SvaraRadera
 3. Den fina bilden på Råolje processen, stämmer dåligt.
  Jag fick lära mig i skolan att värmen stiger uppåt, således borde det vara varmast uppe i tanken, tror det var det som var tanken :-)
  grannen G

  SvaraRadera