Besökare idag


tisdag 18 december 2012

Förbjud allt som återges i skrift och tal, se till att ingen någonsin kan bli kränkt, ja, ja, ordet Svenskjävlar kan väl få gå. Ingen kan väl störa sig på det...:-)


Så har man då äntligen fått komma med i dom censurerades innersta kretsar, ”fantastiska” eller kanske ”fanatiska” Facebook har i dag censurerat och plockat bort ett inlägg som lyder enligt följande: Det gör även negerdockor och pepparkaksgubbar…J Till saken hör att det har fått ligga ute till allmän beskådning i 3 dygn, Fejjan har ännu mycket att lära, kanske borde personalen få åka till någon väl utvecklad diktatur med full kontroll över medborgarna…J 3 dagar i offentlighetens ljus, kan bara ses som ett misslyckande med diktatoriska mått mätt…L Det fria ordet får i Sverige endast publiceras om det passar den som styr…!
För att förtydliga det patetiska vokabulärintrånget hos granskaren, så ser jag mig nödsakad att påtala och visa vad Wikipedia delger den som söker på ordet ”neger” under stycket ”NUTID” kan man läsa följande:

Neger, femininum: negress (tidigare även negrinna), är en idag kontroversiell benämning för personer från vissa svarta folkgrupper från framför allt Afrika och i äldre källor ibland även södra Asien och Oceanien. Ordet förekommer i svenskan sedan 1680 och det kommer via det tyska, franska och spanska ordet av latinets "niger", som betyder svart, samma ordstam från vilken namnen för de afrikanska länderna Niger och Nigeria härstammar.

Användning av ordet KAN uppfattas som nedsättande och kränkande. Fram till och med 1970-talet, men även en tid därefter, var neger den dominerande termen för svarta personer. Idag, år 2012, anses det enligt Språkrådet vara ett föråldrat, förolämpande och negativt laddat begrepp. Av somliga används det som ett invektiv. Andra använder det fortfarande utifrån uppfattningen att det är ett värdeneutralt ord, jämförbart med exempelvis mulatt, som emedan objektifierande inte har samma laddade innebörd. Ordet kan förväxlas med det anglosaxiska skällsordet nigger, men på engelska är motsvarigheten egentligen negro, vilket bl a användes av Martin Luther King Jr. i sitt berömda tal I Have a Dream. Den termen har staten i USA genom Census Bureau försvarat som en gångbar neutral term så sent som 2010.
Facebook har nu valt att censurera detta med hänvisning till rasism, till detta har man också valt att klassa ordet ”Pepparkasgubbe” som censureringsbart, om ordet Svenskjävel har man ingen synpunkt misstänker jag, skälet till denna misstanke är att mina inlägg där detta ord används (ofta), aldrig har blivit censurerade…J Nog om detta…J

Jag hjälpte härom kvällen min Hälft genom att putsa av rutorna i uterummet som formligen dröp av fukt, till min hjälp hade jag en fönsterskrapa som gav mig möjlighet att dra av fukten, med andra ord ett rent RUT-avdrag som utfördes på ROT…J Frågan är om man skall dra av arbetet som RUT eller ROT, fler frågor uppstår , om man anlitar en trädgårdsmästare till att snygga till i trädgården och han drar upp växter i sin helhet skall det då räknas som ROT-uppdrag eller RUT-uppdrag…?
Debatten som just nu pågår om färgade dockor och mörka pepparkakor börjar urarta, fler och fler konstigheter dyker upp som är märkliga sidostick, dagens lustigaste var förslaget om att Tomtens mössa borde bytas ut mot turban…J skall vi gallra hårt så borde Kalle Anka totalförbjudas, Ankeborgs myndigheter borde titta närmare på honom, vuxen karl som bor ihop med tre minderåriga gossar och ingen har byxor…? Bamse, den rasistiska björnen, använder dopingpreparat som gör honom aggressiv mot en varg med en pälsfärg som är ”avvikande”…! Fantomen lever med en kortväxt ”färgad” transvestit, dessutom låter han den ”lilla” sköta alla sysslor på rent slavhållarvis, dessutom angriper han folk som han har bestämt har ett socialt avvikande beteende, detta sker utan rättslig prövning, märkligt att så får ske av en vuxen individ som går omkring i åtsittande kroppsstrumpa…J Listan kan göras hur lång som helst, snart måste vi väl acceptera att alla barnböcker och övrigt censureras om det inte är satir runt ”Svenskjävlar”…J

SD tappade anhängare efter skandalen med partiledare på fyllevandring, tidningarna skriver om jätteraset av anhängare, givetvis borde dom som har röstat på dom tänka till efter denna fadäs, dock är jag orolig att dom sakta men säkert fram till nästa val kommer att bli fler, att som Sveriges journalister hela tiden jaga dom medför risken att folk som är missnöjda med politiker över lag hittar någon form av samhörighet, det heter inte ”missnöjesparti” för ro skull. Kanske hade det varit bättre att ställa Herr Åkesson mot väggen och ta en debatt med honom…?
Nu lämnar jag detta ämne och hoppar över på mitt eget varande, jag och Hälften ”firade” 40 år av stadigvarande sällskap (behövde knappast skriva stadigvarande, kan det bli mer stadigvarande än 40 år), detta skedde med Fransk Lantpaté och Cumberlandsås med tillbehör, sedan Ugnsbakad Lax med sås av Löjrom och röd Lök, till detta dracks genomgående Champagne. På bordet stod 20 Rosor (den snåla Skribenten valde lågbudget på dekorationen), fast det borde ha varit 40 stycken, skribenten hade påtalat för avkomman att detta var i görningen och dom ringde inte och störde…J Dock ringde flera andra om trivialiteter som Julklappar och annat skit…L

I övrigt brukas all nuvarande energi till att skotta snö i den Globala Uppvärmningens tid (som borde heta Global Vedvärmning om man ska vara kinkig), 1:an K har tagit initiativet till att starta en insamling för Stockholms Statsmission, hennes mål var att få ihop 5.000 kronor till dom, trots en hård kampanj på Facebook, så har endast 11 stycken valt att göra en insats för den goda saken, visserligen har hon uppnått målet på kort tid, men hennes snälla hjärta höjde då önskan till 10.000:-, men hennes tro på mänskligheten är större än SNÅLJÅPARNAS vilja att hjälpa till, dom kanske är upptagna av att engagera sig i debatter om bortklippta dockor av ”utländsk härkomst” och bakning av kolorerade kakor som är förbjudna i skolan…L
Skulle ni som läser detta tycka att hennes initiativ är värt något, då kan ni gå in via länken härunder och hjälpa Statsmissionen att förgylla tillvaron för några behövande:
Snåljåpar göre sig icke besvärL

Till sist önskar jag er alla en God Hjul, som däcksindustrin sa och log…J
Ha en bra helg, förmodligen kommer jag att återkomma under mellandagarna om firandet av Midvinterblotet inte dödar…L Ha det så gott och som vanligt: Sov Gott eller God Morgon, beroende på när ni läser detta…!

Grumpy (Julfiraren) Old Man

2 kommentarer:

  1. Varför skulle Guran vara transa?

    SvaraRadera
  2. Misstanken kommer av hans kjolbärande, kan dock vara så att jag har fel, han kan ju vara sugen på kilt, men i avsaknad av tyg, så blev det bast...:-)

    SvaraRadera